Abonnementsartikel

Entreprenøren fik i weekenden monteret en 38 meter lang rørbro ved Helsingørmotorvejen.

Solidt forarbejde og grundig planlægning lå forud for et broetableringsprojekt over Helsingørmotorvejen, som Hoffmann klarede i weekenden. Natten mellem fredag og lørdag kom den 38 meter lange og 30 tons tunge rørbro på plads.

Hoffmann begyndte hen under aften med opsætning af afspærring, og klokken 20.00 blev Helsingørmotorvejen lukket i begge retninger. Et hold på omkring 20 vejfolk, smede og kranførere stod parate og ventede på at specialtransporten med rørbroen ankom fra Lolland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ankom fra Lolland

Det gik rigtig godt. Vi havde nogle udfordringer undervejs, men via et godt sammenhold og en fælles indsat fik vi manøvreret rørene på plads.

Projektleder Stefan Larsen

Hoffmann A/S

De to fjernvarmledninger er beklædt med foringsrør af stål. Stålrørene er bestilt hos en leverandør i Tyskland i enheder á 12 meter og siden fragtet til Lolland, hvor de er svejset sammen til den endelige længde.

Hoffmann har forud etableret 16 funderingspæle samt støbt fundament i hver side af broen, mens et fundament yderligere støtter i midterrabatten. Der er endvidere udformet tre glidebeslag, der med stor præcision skal fastgøres til rørbroens fundamenter.

Et kritisk øjeblik

Projektleder Stefan Larsen, Hoffmann A/S, holdt vejret et øjeblik, da de to kæmpe kraner i fællesskab begyndte af løfte rørbroen på plads. Ét rør ad gangen.

- Det gik rigtig godt. Vi havde nogle udfordringer undervejs, men via et godt sammenhold og en fælles indsat fik vi manøvreret rørene på plads. Lørdag morgen kl. 7.45 kunne vi åbne for trafikken, lidt før planlagt, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fjernvarme til alle i Gentofte

Hoffmann arbejder med at anlægge 33 km fjervarmeforsyning i Gentofte Kommune til en samlet anlægssum på omkring 240 millioner kroner. Entreprisen som omfatter jord-, beton-, rørarbejder og rørleverance blev sat i gang i 2014 og forventes afsluttet i 2018.

Udbygningen af fjernvarmenettet foregår i forskellige faser og områder i kommunen, og ambitionen er, at alle borgere i Gentofte vil kunne tilslutte sig fjernvarme med udgangen af 2026.