Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

På Agromek med helt ny fem tons teleskoplæsser

17. nov. 2022 | Indrykket af Scantruck A/S

Scantruck får ny stærkt efterspurgt Manitou til Herning direkte fra premiere på EuroTier i Hannover

Del artiklen:

Det er ikke nødvendigt at spekulere i, om maskinen er varm, når Scantruck præsenterer den nye Manitou MLT850-145 V+ teleskoplæsser på landbrugsudstillingen Agromek i Herning. Når maskinen kommer til messen i Herning fra tirsdag den 29. november til fredag den 2. december, vil den komme direkte fra den allerførste præsentation på EuroTier 2022 i Hannover i Tyskland. EuroTier er stedet, som maskinproducenterne ofte bruger til at lancere de store nyheder for professionelle husdyrbrugere.

”Det er nyt for os at kunne tilbyde landmændene og industrien en fem tons maskine. Vi har hidtil haft maskiner på 4,1 og 6 tons, men vi har manglet den midt imellem. Ikke mindst landbruget har efterspurgt en teleskoplæsser i denne størrelse, og nu kommer den så med trinløs transmission og otte meter løftehøjde”, fortæller markedschef Dennis Faurby hos Scantruck.

Agromek er Nordeuropas største fagmesse for landbruget, og Scantruck ser specielt hen til dette års udgave af udstillingen, som normalt afvikles i det store messekompleks i Herning hvert andet år. Dels satte corona-situationen sig på tværs, da der blev kaldt til 2020-udgaven af messen. Og dels har maskinfirmaet flere interessante Manitou-nyheder og tillige en ny Komatsu-minigraver med.


To fra ny serie
Foruden MLT850’eren viser Scantruck også to af de seks nye knækstyrede minilæssere, som Manitou sendte ud fra fabrikken i Tyskland i sommer. Maskinerne i den nye MLA-serie ligger i spændet fra 1,5 til 2,7 tons, og det giver mulighed for at transportere alle modellerne på en almindelig 3500 kg-trailer med almindeligt kørekort. 

Den omstændighed, at Manitou har valgt at producere MLA-serien i Tyskland, har smittet af på maskinernes design, som er rundere og generelt flottere, end det var kendt fra de amerikansk producerede. Produktionen i Europa betyder også, at der er tænkt mere europæisk, og det giver blandt andet flere udstyrsmuligheder og i det hele taget et set-up, der bedre rammer europæiske brugere.

Læsserserien begynder ved Manitou MLA2 og går så op til MLA5, og Scantruck møder på Agromek med en maskine fra begge ender. Nemlig 25 hk-læsseren MLA2 på 1556 kg og den 2678 kg tunge MLA5 med 48 hk i motorrummet. Hele serien af minilæssere har i øvrigt Perkins-motorer.


Ny Komatsu-minigraver
Det er kun godt og vel en måned siden, Scantruck kunne fortælle om en lille ny i Komatsus særdeles omfangsrige program af minigravemaskiner. Det spænder over maskiner fra 1080 til 8750 kg, og senest har PC20R-5 så kilet sig ind med sine 2040 kg. Dermed udfordrer den i virkeligheden sin lillebror, PC16. Den nye PC20R-5 har nemlig flere muskler i en størrelsesorden, der godt kan blive afgørende for valget mellem de to. 

Ud over siden løfter den nye 100 kg mere, og på langs bliver det til hele 200 kg ekstra. Også Komatsu har valgt at give den nye maskine europæisk pas. Den er skabt af europæiske konstruktører og dermed efter en tankegang, der matcher europæiske ønsker.

Foruden de varme nyheder, præsenterer Scantruck også en række andre Manitou-teleskoplæssere og også kendte maskiner fra Komatsus afdeling for gravemaskiner og læssemaskiner. Tillige bliver der mulighed på Agromek for at tage et kik på et par af Weycors minilæssere. Blandt dem også den nye generation af 3,5 tons-maskinen AR380, som har fået ny Stage V-motor og tillige partikelfilter. Det krævede lidt ekstra plads i motorrummet. Dermed blev AR380 en halv snes centimeter længere og fik som bonus forøget løftekraft.


Billedtekster:

1. Overhovedet i den nye Manitou MLA-serie af knækstyrede minilæssere, MLA5. Den er klar til præsentation på Agromek.

2. Lillebror blandt seks nye minilæssere, MLA2, ruller nemt op på en trailer. Den kommer også med på Agromek i Herning.

3. Komatsus nye minigraver i to-tons klassen, PC20R-5, er klar til at lade sig se på Agromek 2022.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame