Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Personlig instruktion i maskinstyring sikrer god forståelse

15. mar. 2023 | Indrykket af Scantruck A/S

Som seniorinstruktør i Smart Construction hos Scantruck A/S sørger Ole for, at alle kunder, får det optimale udbytte af maskinen.

Del artiklen:

Antallet af gravemaskiner og dozere med maskinstyring, der leveres fra Scantruck A/S, er støt stigende. Faktisk er den danske maskinforhandler og -leverandør den brancheaktør, der har flest maskiner med Topcon maskinstyring ude og arbejde i det danske marked, og det giver store mængder erfaringer at trække på.

De erfaringer kommer nye kunder og brugere af maskinstyring til gavn, og Scantruck har dedikerede medarbejdere, hvis specifikke formål er at hjælpe kunderne med at få det optimale ud af deres gravemaskine eller dozer med det avancerede udstyr.

- Vi er til for at hjælpe kunderne med at tjene flere penge. Det sker ved at give dem den fulde effekt af vores teknologiske løsning, så de kan optimere deres arbejde og være så effektive så muligt, forklarer Ole Skårup, seniorinstruktør i Smart Construction hos Scantruck A/S.


Fuld støtte til kunderne

Han har selv mere end 20 års erfaring som maskinfører og entreprenør i entreprenørbranchen, og de mange nye teknologiske fremskridt virkede i begyndelsen også uoverskuelige for ham. Men han fordybede sig i dem, og i dag underviser og instruerer han Scantrucks kunder i Topcons maskinstyring ude på byggepladserne.

- Min vigtigste opgave er, at kunderne bliver dus med deres nye udstyr. Jeg bliver tilkoblet kunderne, så snart de har købt en maskine hos os med maskinstyring. Jeg underviser dem i anvendelsen af Topcon maskinstyring og sikrer en total gennemgang af deres nye maskine med al dens teknologi. Den enkelte kunde skal have den fulde fornøjelse og effektivitet af deres nye investering fra dag et. Uanset om det er en enkeltmandsvirksomhed eller Aarsleff, siger Ole Skårup.

- Fordi jeg selv har været maskinfører i mange år, forstår jeg udmærket kundernes behov for læring. Jeg har selv stået i deres situation og skulle forholde mig til nyt og avanceret teknologi i maskinen, så jeg kender både de glæder og frustrationer, der er forbundet med at lære noget nyt, siger han.

Han er ligeledes med hver gang en ny maskine sættes i gang hos kunden - også selv om den ikke er udstyret med maskinstyring. Som altid er formålet, at kunderne kommer godt i gang med deres nye maskine, og Ole Skårup står klar med input efter behov. Det kan retvisende betegnes som ”trinbrætsundervisning”, for han er med i maskinerne lige ved siden af maskinføreren under hele introduktionen.


Ny viden bliver til bedre indtjening

I gamle dage, og det er egentlig ikke så mange år siden, fik entreprenøren en fysisk tegning med sit projekt, og en landmåler satte pindene og trak snore. I dag har maskinføreren alle tegninger og informationer tilgængelige digitalt på en monitor i førerhuset. Her er alle veje, højdekurver m.m. sat ind, og man bliver ikke sat tilbage, hvis en pind er væltet eller forsvundet.

- Kunderne ved, hvad maskinstyring og de digitale muligheder og løsninger drejer sig om, men de ved ikke alle, hvordan det virker i praksis. Nogle lærer det hurtigere end andre, og det er helt fint. De har købt udstyret, fordi de kan se formålet med det, og så skal vi nok hjælpe dem med at anvende det effektivt, så de længe de har brug for os, siger Ole Skårup.

- Alle kan lære det. Jeg har endnu ikke været ude og instruere en af vores kunder, hvor de ikke er endt med at være godt tilfredse. En af mine kunder var meget frustreret og nærmest vred, da jeg dukkede op, men 1,5 time senere var han et stort smil.

- I et andet tilfælde havde jeg en kunde, hvor kun landmåleren havde de digitale projekttegninger og havde sat pindene derefter med sin gps-stok. Men pindene væltede, og overblik og præcision blev sat på prøve. Mine kolleger fra Scantruck og jeg sikrede data fra landmåleren, og en time senere lå alle data over projektet klar i gravemaskinens system. Det er et godt eksempel på, hvordan man kan være virkelig effektiv med sin maskine med at bruge den tilgængelige teknologi i stedet for at søge rundt efter nogle væltede pinde, konstaterer Ole Skårup.

Alle data produceres hos Scantrucks nye tech afdeling i Odense. Den er dedikeret til at understøtte og udvikle den teknologiske udvikling og øgede digitalisering i den danske bygge- og anlægsbranche. Hos Scantruck A/S er det hele samlet under den teknologiske paraply, der hedder Smart Construction. Et koncept, som et stigende antal aktører i branchen for alvor har fået øjnene op for.

- Værdien for kunderne er, at de med vores teknologi i deres maskiner tjener flere penge, fordi de lærer at arbejde hurtigere og smartere. De ved godt, at maskinstyring og Smart Construction er både nutiden og fremtiden indenfor entreprenørarbejde, siger Ole Skårup.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer

reklame