Abonnementsartikel

Spanskejet fabrik, der leverer stål til metrobyggeriet, bliver blokeret, fordi de ikke vil aftale dansk overenskomst

For nyligt dukkede den første sag op om underbetalte arbejdere på byggeriet af den ny metro i København. Nu bliver prestigebyggeriet til 21 milliarder kroner ramt af endnu en sag om løndumping.

Den spanskejede fabrik i Ølstykke, Union Engineering and Innovation aps, leverer stål til metrobyggeriet, men har ikke dansk overenskomst. Derfor indleder 3F nu konflikt mod firmaet. Det skriver 3F.

- Vi vil lamme deres produktion for at stoppe den sociale dumping. De tager opgaven fra virksomheder med overenskomst, og det er ikke på lige vilkår, siger Jarnil Larsen, faglig sekretær i 3F Frederiksværk-Frederikssund.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Forsøgt at indgå overenskomst

I løbet af den næste måned vil 3F og andre LO-fagforbund sætte gang i en sympatikonflikt. Det betyder, at vognmænd med overenskomst ikke vil køre stålet fra fabrikken.

Og bliver stålet alligevel transporteret til metroens byggepladser, vil betonarbejdere, der er medlem af 3F, ikke tage imod materialerne.

I et halvt år har 3F forsøgt at få Union Engineering and Innovation til at indgå en overenskomst for de 15-20 spanske ansatte. Men uden held. Imens er armering fra byggeriet fortsætter med at blive brugt på byggepladserne.