Abonnementsartikel

Der er på RGS 90' ialt 21 anlæg leveret omkring 30 nye maskiner fra Liebherr.

Maskinparken hos RGS 90 er gennem de senere år blevet udskiftet med moderne og lidt grønnere maskiner.

- Moderne brændstofbesparende motorer er gode både for økonomien og for miljøet. Jo bedre vores maskinpark kører, og jo mindre den forurener, jo bedre lever vi op til vores intentioner om at modvirke klimaforandringer og sikre et bedre miljø, forklarer produktionschef Jesper Hansen på RGS 90-hovedstationen på Selinevej i København.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her ruller mellem 600 og 800 lastbiler ind med bygge- eller have-park-affald om dagen. Aktiviteten har været støt stigende de senere år, og den stiger stadig. Det samme er sket for Jesper Hansens konto for nyanskaffelse af de tunge maskiner.

Det var tid til at tage en pejling på, hvad vi havde i maskinpark, hvad var i overskud og hvad blev brugt. Og ikke mindst til at skifte den ældste del af maskinerne ud med nye og mere tidssvarende grej.

Produktionschef Jesper Hansen

RGS 90 på Selinevej i Kbh.

- Siden efteråret 2015 har vi afskibet over 100 enheder rundt om på vore i alt 21 anlæg landet over. Det var maskiner, som pænt sagt var godt og vel brugte. Det var tid til at tage en pejling på, hvad vi havde i maskinpark, hvad var i overskud og hvad blev brugt. Og ikke mindst til at skifte den ældste del af maskinerne ud med nye og mere tidssvarende grej, siger Jesper Hansen.

Plads til nyt mærke

Det blev ikke blot nye maskiner, der kom til at rulle ind hos RGS 90 i en lind strøm. Samtidig med at Jesper Hansen tog fat på den store udskiftning, valgte virksomheden også at skifte mærke.

- Vi har aldrig tidligere haft Liebherr-maskiner i flåden. Det har i høj grad ændret sig. Bortset fra en enkelt, købte vi kun Liebherr i 2016. Vi har brug for læssemaskiner, gravemaskiner og sorteremaskiner, og vi har skiftet til Liebherr i alle tre kategorier, fortæller produktionschefen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed leverede Liebherr-importøren, Johs. Møllers Maskiner A/S, i omegnen af 30 spritnye maskiner til RGS 90. Mange af dem har deres daglige dont på modtageanlægget på Selinevej, som er Danmarks største for jord- og bygningsaffald. RGS 90 har omkring 200.000 kvadratmeter til modtagelse og håndtering ved hovedkvarteret tæt op ad Øresundsmotorvejen. På årsbasis håndterer virksomheden omkring tre millioner tons affald og forurenet jord.

- Det stiller store krav til maskineriet, og derfor er det kun topklassen af maskiner, vi kører med. Både Liebherr og vore andre maskiner koster lidt mere, men vi tror på, at det er en bedste strategi for os. Vores grej bliver jo virkelig brugt og skal kunne tåle mosten. Vi arbejder efter nogle faste parametre, når vi køber nye maskiner. Prisen på maskinen betyder naturligvis noget, men vi ser i høj grad også på driftsøkonomien, hvor lavt brændstofforbrug spiller en stor rolle. Serviceintervallerne er vigtige, fordi maskinerne skal køre så meget som muligt uden behov for stop. Og så er det vigtigt, at leverandørens organisation kan løfte opgaven for os. Så kort beskrevet handler det om grej, der kan holde til opgaverne, lavt dieselforbrug og hurtig responstid, når vi har behov for assistance fra servicefolk, siger Jesper Hansen i en pressemeddelelse.