Abonnementsartikel

Ingeniørerne fra Cowi skal være med til at bygge verdens længste hængebro, som skal binde Europa og Asien sammen.

Cowi har vundet kontrakten for detailprojektering af en rekordlang hængebro tværs over Dardanellerstrædet nær Canakkale i det vestlige Tyrkiet.

Cowi skal lave detailprojekteringen for et joint venture af EPC-entreprenører fra Sydkorea, Limak fra Tyrkiet, SK E&C fra Korea og Yapi Merkezi fra Tyrkiet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med et spænd på 2023 meter vil 1915 Canakkale broen få verdens længste spænd for en hængebro. Den nuværende rekordindehaver er Akashi-Kaikyo-broen i Japan med sine 1991 meter.

Cowi en af de største

Kontrakten illustrerer Cowis position som en af de verdensførende inden for projektering af hængebroer, og samtidigt betyder kontrakten, at Cowi ryger op på en top 3-placering inden for broer i ENR Global Sourcebook. De har netop offentliggjort sin årlige rangliste for de største bygge- og projekteringsvirksomheder målt på international bruttoomsætning.

- Vi er stolte over at være avanceret én plads i forhold til sidste års fjerdeplads. Vi bevæger os i den rigtige retning, siger Henrik Andersen, Senior Vice President for Bridges International i Cowi.

Han fortsætter:

- Vi er naturligvis også begejstrede over at have vundet kontrakten for detailprojekteringen af den ikoniske, rekordlange Canakkale 1915-bro, som afspejler vores ingeniørers fremragende tekniske kompetencer og erfaring i at levere innovative, bygbare projekteringsløsninger til store broprojekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Linker Europa og Asien

1915 Canakkale broen er planlagt til at åbne for trafik i 2023, som er 100-året for erklæringen af Den Tyrkiske Republik. Den vil være en del af et nyt motorvejsnet, der skal forbinde Europa og Asien.

- Vi har etableret et stærkt team, der kan levere broprojektet med en meget stram tidsplan, fortæller Henrik Andersen.

Cowi ligger også højt placeret inden for flere andre ENR-kategorier. Blandt andet indtager Cowi en førsteplads inden for affaldshåndtering med store igangværende projekter i for eksempel Indonesien, Egypten og Vietnam.