Lyt til artiklen:

Kingo Karlsen med ekstraordinært underskud grundet bedragerisag

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Kingo Karlsen kommer i sit regnskab for 2020 ud med et samlet underskud på 28 millioner kroner. Underskuddet er en direkte konsekvens af det ekstraordinære bedrageri, som virksomheden har været udsat for.

2020 blev året, hvor nedbrydningsvirksomheden Kingo Karlsen blev udsat for et historisk bedrageri af en tidligere ledende medarbejder, der vildledte bestyrelsen og kanaliserede en stor mængde Kingo Karlsen-ressourcer til sig selv.

Tabet, der knytter sig til bedrageri, vildledning, fraværende projektstyring og manglende ledelse, blev opgjort til omtrent 30 millioner kroner, og det kan nu aflæses i et regnskab, der også har været forsinket som følge af sagen.

- Vores regnskab for 2020 er i ekstrem grad påvirket af denne enkeltstående begivenhed, som har taget rigtig meget fokus, siger administrerende direktør Michael Kamstrup Søndergaard.

Hos Kingo Karlsen har det været afgørende, at ingen kunder eller forretningsforbindelser er blevet påvirket af tabet. Derfor har virksomhedens holdingselskab dækket det umiddelbare tab.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har reetableret egenkapitalen via kapitalindskud, gældskonvertering og egen indtjening i 2021. Koncernen står stærkt med en egenkapital på godt 54 millioner kroner pr. 31. maj 2021, og med et koncernoverskud for årets første fem måneder på 5,8 millioner kroner. De gode tal i første del af 2021 betyder, at vi nu igen har åbnet for strategiske investeringer og dermed - ud fra et forretningsperspektiv - har lagt sagen bag os, selvom den fortsat bliver efterforsket af politiet, siger Michael Kamstrup Søndergaard.