Lyt til artiklen:

2000 tons sten skal give endnu mere liv under havoverfladen

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Abonnementsartikel

Endnu flere fisk og folk med dykkerflasker på ryggen kan se frem til, at stenrevet ved Aarhus Ø bliver udvidet.

Ligesom lejlighederne på Aarhus Ø er populære, er stenrevet for enden af Bernhardt Jensens Boulevard også blevet et tilløbsstykke for småfisk, blåmuslinger, søanemoner og havalger. Derfor udvider Teknik og Miljø i Aarhus Kommune nu stenrevet til dobbelt størrelse og lægger over 2000 tons sten på havbunden - denne gang ud for Lighthouse.

Håbet er, at der vil komme endnu mere liv i området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vandet er Aarhus Ø's største aktiv. Med det her projekt styrker vi både biodiversiteten og giver aarhusianerne på Aarhus Ø adgang til en unik naturoplevelse under vandet, siger Nicolaj Bang, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Dykkerne har allerede fundet vej til stenrevet. Og meldingen lyder, at der bliver mere og mere at se på, for hver dag der går.

En af dem, der har været på revet flere gange, er Nicolai Hommelhoff.

- Stenrevet er som en oase midt i en ørken af sand. Her gemmer sig masser af småfisk, tangplanter sætter sig fast og sidst jeg var forbi, så jeg en hummer, der havde gravet en hule under stenene, siger divemaster og partner i Domis, Nicolai Hommelhoff og tilføjer, at man kan se en masse selv med snorkel i vandoverfladen.

Stenrevet blev etableret i maj sidste år. Dengang kom stenene fra anlægsprojektet Giber Ringvej. Denne gang kommer stenene fra det gamle kystværn ved Den Permanente, som entreprenør MT Højgaard fjerner i forbindelse med udvidelsen af badeanstalten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De mere end 2000 tons sten bliver lagt i vandet fra en pram i dag torsdag.