Lyt til artiklen:

DM&Es chefkonsulent forventer flere handler med maskiner i 2024

00:00
Hastighed: ???x
03:58

Abonnementsartikel

Thomas Kristensen, der er chefkonsulent for maskinstationer hos DM&E, ser frem mod 2024 med optimisme og forventer, at der kommer mere gang i handlerne.

2023 har været et år med mange udfordringer i markerne; især på grund af tørken i forsommeren og regnen i sensommeren og efteråret. Men det kommende år tegner lysere, mener chefkonsulenten for maskinstationer hos Brancheorganisationen for Danske Maskinstationer og Entreprenører, DM&E.

- På Agritechnica snakkede jeg både med folk fra maskinstationer og leverandørerne, og det jeg generelt hørte var, at folk i det år, der nu er gået, ikke har været helt så hurtigt ude i efterspørgslen og til at indgå i en dialog om en handel eller et bytte af maskiner, siger Thomas Kristensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men det er godt på vej. Konklusionen er, at trods et besværligt 2023, er 2024 lige rundt om hjørnet, og vores landbrug skal hjælpes - også i 2024. Det er der naturligvis fuld fokus på.

Han understreger, at der altid vil være udsving, og hvis man ser isoleret på 2023, så har der været udfordringer hele vejen rundt.

- Der er ikke ret mange, der står med hænderne oppe og siger, at det var sjovt i år, men ser vi også på 2022, som var helt genialt, så er gennemsnittet nok ikke så voldsomt dårligt, siger chefkonsulenten.

Ny rolle som chefkonsulent

Thomas Kristensen tiltrådte som chefkonsulent hos DM&E den 1. februar 2023 efter godt 20 år i maskinstationsbranchen og flere år som værkfører.

- Det har været spændende på alle leder og kanter, synes jeg. Dagligdagen skal lige findes, og der er mange ting, man skal finde ind i. Jeg har også skullet finde ud af, hvad opgaven egentligt består i, for der er jo ikke en færdigstrikket jobbeskrivelse på sådan noget her, hvor jeg selv er med til at sætte dagsordenen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny chefkonsulent hos DM&E: - Der skal være tættere bånd mellem forening og medlemmer

Se også:

Ny chefkonsulent hos DM&E: - Der skal være tættere bånd mellem forening og medlemmer

- Det er en anden rolle, jeg sidder i, og jeg prøver på mange måder at være kittet, der får tingene til at hænge sammen. Det kan være som vidensformidler, eller hvis nogle har brug for en snak. Det politiske arbejde fylder også mere og mere, når fremtiden skal tegnes.

Lokalforeninger mere i spil

DM&E har 13 lokalafdelinger plus en skovforening, og en af chefkonsulentens opgaver har været, at medvirke til at få lokalforeningerne synliggjort i endnu større grad. Lokalforeningerne er DM&E´s grundsten.

- Vi prøver at få aktiveret det talerør, der er i lokalafdelingerne, lidt mere. Der er meget forskel på, hvordan det fungerer i de forskellige lokalforeninger. Der er langt ud til dem alle sammen, men hvis vi kan få afstanden minimeret lidt og få lokalforeningerne lidt mere i spil, så ville det være godt, siger Thomas Kristensen.

I sin rolle som chefkonsulent bruger han også en del tid på at holde sig opdateret på, hvad der sker i branchen, da han ikke længere har fingrene i maskinerne, og det er både på leverandørsiden, med lovstof og andre ting.

- Generelt er der stor interesse fra beslutningstagere i at få viden omkring maskinstationernes mulige deltagelse i blandt andet den grønne omstilling, og det hjælper vi dem gerne med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om Thomas Kristensens arbejde i dag er mere bag skrivebordet end i en maskine, så har Thomas Kristensen ikke fortrudt sit skifte.

- Jeg havde en begrundet tro på, at maskinstationerne er blevet markant mere professionelle i løbet af de seneste år, og det er jeg blevet bekræftet i. Det er virkelig nogle spændende firmaer at have med at gøre, og de har en ekstremt spændende tilgang til at drive en virksomhed. Jeg tror på, at den rolle, som maskinstationerne har, bliver større og større i fremtiden, og det skal vi forholde os til.