Lyt til artiklen:

Maskinleverandørerne kom bedre end forventet gennem 2023

00:00
Hastighed: ???x
02:57

Abonnementsartikel

Blandt andet kortere leveringstider og faldende renter peger på endnu et godt år for importørerne, selvom der også er udfordringer i sigte.

2023 blev generelt et godt år for medlemmerne af sektion 1 under Maskinleverandørerne. Det fortalte formand Klaus Meldgaard, da han forleden kom med sin årsberetning under generalforsamlingen i København.

- Trods udfordringer og ustabilitet i verden med krige, lange leveringstider, et højt renteniveau og andre problematikker, så fik de fleste af os et rigtig godt 2023 - måske også bedre end vi på forhånd havde regnet med, sagde Klaus Meldgaard og tilføjede:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Her i 2024 er vi forventeligt tilbage på niveau med leveringstider som før krisen. Der er begyndt at blive opbygget lagre af maskiner, idet en del kunder har været afventende med at investere. Dette forventes at kunne udlignes i løbet af 2024, sagde han.

Mere el og DBL

Formanden kom også forbi omstillingen til grønnere maskiner, som dog fortrinsvis sker med de mindre maskiner samt for have/park segmentet.

2023 har været et pauseår for DBL - entreprenør, som senest blev afholdt under DM i Skills i foråret 2022.

- Men konkurrencen er tilbage i år, hvor den vil blive afviklet i forbindelse med DM i Skills til april i Roskilde. Det er den perfekte ramme for DBL, hvor virkelig mange unge kommer forbi for at finde inspiration til deres uddannelse, fastslog Klaus Meldgaard.

Et par aktuelle udfordringer kom formanden også ind på. Det handler for eksempel om rekruttering og lønudviklingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lønudviklingen er blevet en udfordring for os alle, da vi flokkes om de mest kvalificerede medarbejdere, sagde han.

Desværre er der ikke umiddelbart udsigt til snarlig lettelse i forhold til rekruttering, da mangel på arbejdskraft går igen i rigtig mange brancher. Samtidig udfordrer små ungdomsårgange det i forvejen svære arbejde med at tiltrække nye elever til fagene i branchen.

- Alt i alt ser vi ind i et 2024 med optimisme, men vi er spændte. Vi glæder os især til E&H, som rammer lige ind i vores DNA her i sektion 1, afsluttede formanden sin beretning.

Godkendt og genvalgt

Regnskabet blev efterfølgende gennemgået og godkendt af generalforsamlingen, ligesom valghandlingerne også hurtigt blev gennemført. Der var genvalg på alle hylder - sektion 1 genvalgte Jan Dahl fra Wirtgen og Robert Kjærgaard fra Stemas til bestyrelsen samt Jacob Møller Pedersen fra Skovteknik Danmark som suppleant. Desuden blev Bjarne Kring, BK Revision genvalgt som ekstern revisor, mens Jan Møller blev genvalgt som intern revisor med Bo Nørgaard fra Reesink Construction som suppleant.