Abonnementsartikel

UGENS PROJEKT - Projektet omfatter opførelse af et nyt Akutcenter i syv etager med et samlet areal på ca. 24.000 kvm, som en tilbygning til det eksisterende hospital.

Til projektet hører desuden de nu afsluttede byggerier: Om- og udbygning af Vestdansk Center for Rygmarvs-skade, nyt parkeringshus, tilbygning af nyt patologisk institut, nyt børneambulatorium og hjertemedicinsk afsnit samt ombygning af det lungemedicinske afsnit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alt i alt udvides hospitalet med 32.000 kvadratmeter, mens 38.000 kvadratmeter bygges om. Når det samlede byggeri er færdigt, vil Regionshospitalet Viborg være udvidet til omkring 120.000 kvadratmeter.

Bygningen skal indrettes med fælles akutmodtagelse, hovedindgang, auditorium, udvidelse af operationsafdeling for dagkirurgi, udvidelse af billeddiagnostik og klinisk fysiologi samt sengestuer og ambulatorier.

Akutcentret sammenbygges med eksisterende bygninger og rummer derfor 7000 m2 ombygning, med hospitalet i fuld drift.

Projektet udbydes i fag- og storentrepriser. Første entreprise med Anlægs- og terrænarbejder færdiggøres forår 2015. Funderingsentreprisen er netop udsendt til tilbudsgivning, hvor der er indbudt fem entreprenører ved prækvalifikation.

Denne opgave består blandt andet i at støbe ca. 5.000 kvm,g 1-1,5 meter tykke bundplade, som skal bære tilbygningen. Entreprisen igangsættes maj 2015 og afsluttes inden årets udgang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I april 2015 kommer hovedparten af de resterende entrepriser i udbud, herunder lukningsentreprise, aptering, el, vvs, ventilation. Regionshospitalet Viborg forventer at det nye akutcenter med er færdigbygget i 2017. De opgaver annonceres for prækvalifikation i februar 2015.

CRM-Byggefakta A/S leverer hver uge "Ugens Projekt" til Dagens Byggeri. Projektet er hentet fra CRM-Byggefaktas database, som indeholder over 9.000 aktive danske byggeprojekter, d.v.s. stort set alle byggeprojekter i Danmark, større end opførelse af en-familiers boliger.

Virksomheden overvåger den danske bygge- og anlægsbranche og er den førende leverandør af information om byggeprojekter til byggeriets parter.

Se mere om CRM-Byggefakta.