Abonnementsartikel

Der er fortsat ballade i Tyskland om Femern-projektet, men nu sætter man så småt gang i de første aktiviteter på tysk side.

Femern A/S og den tyske projektpartner LBV Lübeck har fået grønt lys af de tyske myndigheder til en række anlægsforberedende arbejder til Femern Bælt-tunnelen ved Puttgarden i Tyskland. Med en såkaldt strakstilladelse, som den tyske godkendelsesmyndighed nu har udstedt, kan arbejderne udføres, mens eventuelle klager mod den tyske godkendelse behandles.

- Med strakstilladelsen fra myndighederne i Slesvig-Holsten kan vi gå i gang med de indledende byggemodningsaktiviteter i Tyskland. Det styrker projektets tidsplan, siger Claus F. Baunkjær, adm. direktør i Femern A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aktiviteterne på øen Fehmarn har især fokus på miljøbeskyttende tiltag. Der etableres blandt andet et paddehegn ved den kommende byggeplads på Femern for at beskytte for eksempel vandsalamanderne, der lever i området. Derudover skal der etableres og omlægges forsyningsledninger og foretages geotekniske undersøgelser. Dette sker som led i forberedelserne til byggeriet af blandt andet tunnelportalen på den tyske side.

Femern A/S har inviteret en række tyske miljøorganisationer samt miljømyndigheder på besigtigelse på den kommende byggeplads, ligesom de inviteres til dialog om aktiviteterne.

Byggemodningsaktiviteterne på Femern er med til at sikre, at selve anlægsarbejdet i Tyskland kan begynde, så snart den tyske domstol har færdigbehandlet klagerne over myndighedsgodkendelsen.

På den danske side, hvor hovedparten af byggeriet skal finde sted, er anlægsarbejdet godt i gang. I øjeblikket byggemodnes byggepladsen ved Rødbyhavn, og senere på året går arbejdet med at anlægge den store arbejdshavn i gang. Materialer til byggeri af tunnelelementfabrikken vil blive sejlet ind via havnen, og tunnelelementer vil blive skibet ud på havet herfra.