sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Det er altid spændende når man skal have ny bil. Som regel er det en større investering, og derfor er det heller ikke lige noget man skifter ud regelmæssigt.

Når man så endeligt skal skifte bil, så vil man helt naturligt gerne vælge den rigtige, som passer perfekt til det stadie i livet man befinder sig.

Der kan være mange forskellige grunde til, at man skal købe ny bil, og det er ikke givet at det er en god oplevelse - specielt ikke hvis man skal købe ny bil grundet nødvendighed. Det kan være, at du har totalskadet den gamle bil, og derfor er nødsaget til at købe en ny. I så fald, er det ikke nødvendigvis en god oplevelse.

Under alle omstændigheder så skal man træffe en række beslutninger, som er afgørende for hvordan din oplevelse med bilen er. Der skal træffes praktiske, æstetiske og økonomiske beslutninger, og det er ikke altid lige let. Nedenfor giver vi 3 dig altså 3 gode råd til dit bilkøb!

Lease eller køb?

Biler er dyre - specielt i Danmark, hvor vi har en meget høj afgift. Derfor er det heller ikke bare noget vi køber fra den ene dag til den anden, men nærmere en velovervejet beslutning, da vi med stor sandsynlighed skal have den bil et par år ud i fremtiden.

Hvis du er glad for biler, og ønsker ny bil lidt oftere, så bør du lease. Bilens værdi falder utrolig meget med tiden, og det er aldrig en god investering økonomisk set.

Har du derimod ikke noget imod brugt biler, så kan du sagtens købe en brugt bil, hvor du sidder billigere, og derfor er det ikke en bedre ide at lease bilen.

Giv din gamle bil i bytte

Hvis du har en gammel bil at give i bytte, så kan du med fordel gøre det. Den kan fungerer som udbetaling i begge tilfælde - hvad end det er leasing eller køb af ny bil. Du kan også sælge den ved siden af, hvor du sandsynligvis kan få mere for den, men det er også mere besvær for dig.

Har du ingen anelse om, hvor meget din bil er værd, så kan du lave en bilvurdering med nummerpladen online, hvor en stor database kan fortælle dig hvad din bil er værd.

Du kan som sagt give den i bytte til forhandleren, hvilket klart er nemmest, og vil som regel føles som det rigtige at gøre. Hvis du har lidt kendskab til bilen og dens pris, så kan du dog forsøge at sælge den selv. Dette kan betyde at du får lidt mere, fordi der ikke er en forhandler med inde over, som altså skal tjene penge på bilen.

Første tilbud er sjældent det bedste tilbud

Der er som regel altid lidt plads til at forhandle. Det ville være dumt som forhandler at give dig det bedste tilbud fra starten, hvorfor der i de fleste tilbud altid er plads til forhandlinger. Derfor er det også en god idé at undersøge hvad biler koster andre steder, så du har en nogenlunde idé om, hvad den skal koste.

Hvis ikke forhandleren er til at flytte på prismæssigt, så kan du altid få et sæt vinter/sommer dæk med i handlen, eller andre ting til bilen, som f.eks. en undervognsbehandling. Hvis ikke din bilforhandler går med til noget som helst - hvilket vil være yderst mærkværdigt, så burde du ikke handle der, og derimod finde en anden bilforhandler.