Abonnementsartikel

Det skulle have været et præmieeksempel på miljøvenlig produktion - men virksomheden Pankas har ikke haft den heldigste hånd i opførslen af sit nyeste værk i Nordsjælland.

Asfaltproducenten Pankas skal her i det nye år være klar på at blive kigget grundigt over skulderen på sin nye fabrik i Allerød. Det skriver avisen Sjællandske.

Enigt byråd besluttede rent ekstraordinært onsdag før nytår, at der skal igangsættes såkaldt "skærpede besøg" hos virksomheden. Det betyder at den daglige drift skal overses af embedsfolk. Desuden vil Pankas' indsats overfor de lugtgener, som har fået mere end en god håndfuld naboer op i det røde felt, blive monitoreret af Allerød Kommune i den kommende tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi indfører et skærpet tilsyn blandt andet for at sikre fremdrift i processen, siger borgmester Karsten Längerich (V) til Sjællandske om byrådets beslutning.

Helt konkret betyder det skærpede tilsyn ugentlige besøg. Pankas skal desuden hver uge sende kommunen oplysninger om sine daglige driftstider samt tidspunkter for udvejning. Det fremgår af en indskærpelse, som er blevet sendt til Pankas efter byrådets beslutning.

Virksomhedens frist til at nedbringe lugtgenerne fra asfaltværket er sat til 1. juli 2021.