Abonnementsartikel

Tulstrup Sten og Grus har investeret i i nyt mobilt sorteranlæg fra Sandvik, som sikrer højere kapacitet og bedre sortering.

Der er travlhed hos Tulstrup Sten og Grus - i daglig tale TSG - som leverer materialer til bygge- og anlægssektoren fra sine i alt fem grusgrave. Virksomheden er en del af Gilleleje Transport koncernen og blev etableret i forbindelse med den omfattende levering af materialer til Hillerød-motorvejens forlængelse:

- Der skulle bruges en masse grusmaterialer til projektet, og det var oplagt at benytte de lokale resurser. Siden er produktsortimentet løbende blevet udvidet, så vi i dag er leveringsdygtige i alle materialetyper. Samtidig har kundekredsen udviklet sig til at blive rigtig bred. Fra håndværksmestre og mindre entreprenører til nogle af de store aktører inden for bygge og anlæg, fortæller driftsleder Jan Meldgaard fra TSG.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomhedens vækst har også betydet, at der er kommet yderligere fire grusgrave til. Så i praksis dækker TSG, som i gennemsnit har 15-20 ansatte, hele Nordsjælland fra grusgravene i Tulstrup, Landerslev, Kyndby, Ølsted og St. Havelse.

Vigtige sorterværker

Der kræves specialmaskineri for at kunne levere de forskellige materialetyper inden for sand, grus, sten og jord. De spænder vidt fra blandt andet det meget efterspurgte harpet sand DS 475 og bundsikringsgrus DS 401 til leret vejgrus, betongrus, harpet strandsand, harpet muldjord, brolæggergrus, perlesten, singels, granitskærver og mange andre.

I alt tæller sortimentet hos Tulstrup Sten & Grus over 30 forskellige materialer, så sorteringen er et vigtigt omdrejningspunkt. Her har virksomheden senest valgt et mobilt sorterværk fra Sandvik af typen QA331.

- Det nye sorterværk kører langt hurtigere end det, vi havde tidligere, og bruges primært til harpet sandfyld og harpet muldjord. Der er sket en markant udvikling, det kan vi tydeligt se. Kapaciteten er blevet højere og sorteringen bedre, siger Jan Meldgaard.

En vigtig årsag til den høje hastighed og dermed øgede produktivitet er, at Sandvik sorterværket, som TSG har fået leveret, er udstyret med en stor sigtekasse i to dæk, der måler 4,25 x 1,50 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sandvik er en af de få producenter på markedet, der har mobile værker med sigtekasser i to eller tre dæk. Sorteranlæggene forhandles i Danmark af H.P. Entreprenørmaskiner.