Lyt til artiklen:

Faglærer på nedriveruddannelsen hører "tit" om lærlinge, der bliver udsat for asbest

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Abonnementsartikel

Håndværkerlærlinge arbejder alt for ofte med asbest uden at få hverken beskyttelse eller instruktion i at arbejde med materialet, lyder det fra flere faglærere på landets nedriveruddannelser.

Flere erfarne faglærere advarer om, at lærlinge og nye generationer af håndværkere bliver udsat for livsfarlig asbest på arbejdspladsen.

Det skriver Fagbladet 3F

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det står helt galt til. Jeg hører tit om elever, der er blevet udsat for asbest i deres praktik. Det har jeg det forfærdeligt med, siger Christian Husted, der underviser på nedriveruddannelsen på erhvervsskolen Learnmark Horsens, til Fagbladet 3F.

Han har flere gange spurgt sine elever, hvor mange af dem, der har arbejdet med asbest under deres praktik, og hver gang har det vist sig, at antallet har været alt for højt.

Han fortæller, at der er hverdag, at lærlinge bliver sat til at arbejde med asbest uden hverken beskyttelse eller instruktion i håndtering af det livsfarlige materiale.

- Det er kraftedeme for slapt, at lærlingene bliver udsat for livsfarligt støv, fordi de svende, som de går sammen med, eller deres mester ikke tager asbest alvorligt. Hvorfor skal jeg undervise i asbest, hvis reglerne alligevel ikke bliver overholdt, når lærlingene kommer i praktik, og Arbejdstilsynet ikke fører kontrol, siger han til Fagbladet 3F.

Fagbladet 3F har forelagt udtalelserne fra Christian Husted og to øvrige faglærere, der ligeledes kritiserer Arbejdstilsynet. Men tilsynet har ikke forholdt sig konkret til udtalelserne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejdstilsynet oplyser, at det ikke kan genkende den kritik, der rejses af tilsynets tilsyn med asbest. Og at Arbejdstilsynet vurderer, at det prioriterer tilsyn med asbest "meget højt".