Lyt til artiklen:

Bobcat fremviser nye el-innovationer

00:00
Hastighed: ???x
02:31

Abonnementsartikel

Bobcat viser blandt andet el-minilæsser samt førerløs elektrisk konceptmaskine på ConExpo.

ConExpo er i fuld gang i Las Vegas, hvor producenterne blandt andet viser, hvor langt de er nået i kampen for at minimere CO2-udledningen.

Det gælder blandt andet Bobcat, som sidste år kom med den elektriske bæltelæsser T7X. Under ConExpo har producenten præsenteret S7X -en fuldelektrisk hjul-minilæsser. Desuden viste Bobcat sin nye konceptbæltelæsser Bobcat RogueX. Denne næste generations konceptmaskine udforsker mulighederne for førerløs el-drift og dobbelt løftearm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hos Bobcat rykker vi altid grænserne for at udforske de næste førende fremskridt, der hjælper vores kunder med at opnå mere og drive industrien fremad, siger CEO Scott Park fra Doosan Bobcat.

Minilæsseren S7X drives af et 60,5 kWh lithium-ion batteri og har elektriske drivmotorer. Den kraftfulde læsser balancerer bæredygtighed og ydeevne med nul emissioner og er udstyret til at overgå dens dieseldrevne fætter.

S7X kan køre i op til 8 timer på en enkelt opladning, hvilket giver de fleste operatører en fuld arbejdsdag. En fuld opladning tager cirka 10 timer.

Førerløs konceptmaskine

Bobcat RogueX kombinerer teknologisk avancerede funktioner, og selvom den mest ligner en bæltelæsser, er maskinen i en liga for sig. Som et forsknings- og udviklingsprojekt blev maskinen bygget som et led i Bobcats udviklingsproces.

rich-media-2
RogueX er i den tidlige forsknings- og udviklingsfase hos Bobcat. Pressefoto.

- RogueX blev designet med hensyn til fremtidens arbejdsplads, og hvordan en kundes behov kan udvikle sig - med fokus på brugervenlighed, fjernbetjening, autonom funktionalitet, bæredygtig drift og funktioner, der giver operatørerne mulighed for at opnå mere med én maskine, lyder det fra producenten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efterhånden som arbejdspladserne ændrer sig, og operatørerne vender sig til fjernbetjening, har Bobcat taget koncept videre ved helt at eliminere en operatørstation. Maskinen udforsker ideen om at arbejde, hvor mennesker ikke kan tage hen.

Den helt elektriske og autonome konceptmaskine producerer nul emissioner, da den har et lithium-ion batteri, elektrisk drivsystem og ingen hydraulik.

- Vi ønsker at tænke større, bredere og tage et spring langt ud i fremtiden. Vores dedikerede innovationsteam tog en modig tilgang og designede en maskine, der bryder alle reglerne. RogueX sætter en ramme for, hvad der er muligt, og vores team er lige i gang med det næste, siger Matt Sagaser, direktør for Innovation Accelerated hos Bobcat.