Lyt til artiklen:

Stor opbakning til fjernvarmeprojektet i Grauballe

00:00
Hastighed: ???x
02:27

Abonnementsartikel

Grauballe har sagt eftertrykkeligt ja til fjernvarme. Med en tilslutningsprocent på foreløbig 64 er opbakningen langt over målet.

Målet var 30 procent. Men med en tilslutning på 64 procent har indbyggerne i Grauballe sagt overbevisende ja til fjernvarmeprojektet, der skal koble byen på den grønne varmekilde fra Silkeborg Forsyning. Og flere kan stadig nå at komme til.
Direktør i Silkeborg Forsyning, Jens Bastrup, er glad for den store opbakning til fjernvarmeprojektet:

- Vi er meget glade for, at borgerne i Grauballe bakker op om projektet. Velkommen til jer alle som fjernvarmekunder. Vi glæder os til at levere grøn og nem fjernvarme til jer, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Silkeborg Forsyning fortæller, at det med en tilslutning på 64 procent nu er helt sikkert, at gravemaskinerne snart går i gang.

Fjernvarme på abonnement er en succes

Som noget helt nyt tilbød Silkeborg Forsyning borgerne i Grauballe at tegne abonnement på fjernvarmeinstallationen gennem den såkaldte Unit+-ordning. Det har over halvdelen af de nye fjernvarmekunder gjort, viser tallene. Der er dog også stadig en del tilmeldte fjernvarmekunder, der endnu ikke har besluttet sig for, om de vil tegne abonnementet eller købe fjernvarmeunitten selv.
Men at over halvdelen af kunderne har valgt Unit+, og dermed en fjernvarmeinstallation på abonnement, betegner Jens Bastrup som en succes:

- Vores abonnementsordning er en succes. Vi er glade for at have et tilbud til dem, der ikke ønsker at investere i en unit selv og samtidig opnå den tryghed, der er i aftalen, siger han.

For 22.500 kroner i tilslutningsbidrag kan borgerne i Grauballe blive koblet på fjernvarmenettet, hvis de tegner et abonnement på en fjernvarmeunit hos Silkeborg Forsyning. Abonnementsprisen på 215 kroner om måneden er inklusive installation, service og vedligehold af fjernvarmeunitten.

Silkeborg Forsyning forventer, at gravearbejdet i fase 1 går i gang i slutningen af juni.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fjernvarmeprojektet til Grauballe er første skud på stammen i en række af fjernvarmeprojekter. Det er planen, at op imod 7.000 ejendomme i fem yderligere områder i Silkeborg Kommune skal tilbydes fjernvarme de kommende år.