Lyt til artiklen:

Ny topchef i MT Højgaard Holding

00:00
Hastighed: ???x
03:17

Abonnementsartikel

Den nye topchef afløser Henrik Mielke, som har været administrerende direktør i MT Højgaard Holding siden marts 2022.

Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny administrerende direktør og koncernchef.

Det oplyser MT Højgaard Holding i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han afløser Henrik Mielke, der vil være tilknyttet koncernen i en overgangsperiode og færdiggøre igangværende opgaver.

- Vi er glade for, at Steffen har sagt ja til at stå i spidsen for koncernen. Med Steffen sikrer vi kontinuitet og får samtidig en koncernchef med en stærk kombination af strategisk overblik, dyb brancheindsigt og omfattende ledelseserfaring.

- Dermed kan vi accelerere den positive udvikling i den danske kerneforretning ved en konsekvent eksekvering af vores strategiske prioriteter, siger bestyrelsesformand Carsten Dilling i meddelelsen.

Kender koncernen

Steffen Baungaard har omtrent 25 års erfaring fra stillinger som administrerende direktør for HusCompagniet og koncerndirektør i NCC Danmark og bestyrelsesarbejde i adskillige nordiske bygge- og anlægsvirksomheder og leverandører til branchen.

rich-media-2
Steffen Baungaard er født i 1967 og bor på Frederiksberg. Foto: MT Højgaard Holding.

Siden 2021 har Steffen Baungaard været uafhængigt medlem af bestyrelsen i MT Højgaard Holding og har dermed indgående viden om koncernens strategiske muligheder og udfordringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som medlem af bestyrelsens internationale udvalg har han senest spillet en vigtig rolle i gennemførelsen af den strategiske proces for MT Højgaard International.

Det gælder også beslutningen om at afvikle forretningsenheden for at fokusere på koncernens velindtjenende og voksende danske kerneforretning, fremgår det af pressemeddelelsen.

Afslutter Scandi Byg-salg

Henrik Mielke har siden 15. marts 2022 været administrerende direktør for MT Højgaard Holding. Inden da var han i syv år administrerende direktør for forretningsenheden Enemærke & Petersen.

MT Højgaard Holding får ny koncernchef

Se også:

MT Højgaard Holding får ny koncernchef

- Henrik har været i koncernen i samlet 27 år og har blandt andet skabt fantastiske resultater i Enemærke & Petersen. Henrik er en rigtig god forretningsmand, der har udfyldt en række nøglepositioner i koncernen.

- Han har som koncernchef stået for en vigtig fokusering af koncernen samt været en drivkraft i den videre udbredelse af strategiske byggepartnerskaber og nye samarbejdsformer, som er et fokusområde for os og sætter en ny standard i byggebranchen, siger bestyrelsesformand Carsten Dilling og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I den kommende tid vil Henrik blandt andet bidrage til den planmæssige gennemførelse af salget af Scandi Byg inden nytår. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne takke Henrik for den store indsats gennem årtier, slutter han.

Udgør direktionen med CFO

I forbindelse med sin tiltræden som administrerende direktør og koncernchef udtræder Steffen Baungaard dags dato af MT Højgaard Holdings bestyrelse, ligesom han vil udtræde af andre bestyrelser i bygge- og anlægsindustrien.

Endelig aftale: MT Højgaard sælger Scandi Byg

Se også:

Endelig aftale: MT Højgaard sælger Scandi Byg

Steffen Baungaard vil udgøre direktionen i MT Højgaard Holding med CFO Rasmus Untidt.