Lyt til artiklen:

GSV-direktør tror på mere vækst i 2024

00:00
Hastighed: ???x
03:19

- Hvad har for dig og GSV Materieludlejning kendetegnet 2023?

2023 for GSV har stået på 3 ting: Først og fremmest har vi forsøgt også i år at give kunderne den bedste service; vi har haft travlt, er vokset meget, og vi er taknemmelige for den forretning som vi har sammen med kunderne. 2023 bliver resultatmæssigt det bedste GSV nogensinde har præsteret, så aktivitetsniveauet har været meget højt, og GSV har som samlet team stået sammen for at følge med.

Dernæst har vi i år, for første gang i 15 år, skiftet administrerende direktør. Dan Vorsholt har i mange år på dygtig vis stået i spidsen for GSV. Han valgte i foråret at stoppe for at gå ind i GSVs bestyrelse som næstformand. Det skifte har naturligt haft fokus - i samarbejdet med kunderne såvel som på de interne linjer, hvor vi har tilpasset os ændringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig har 2023 for os at se været et år præget af udvikling i de forskellige markedssegmenter. Bolig- og privatfinansieret erhvervsbyggeri er hen over året i stigende grad blevet udsat eller sat på hold, mens anlægsbyggeriet fortsat er i højt aktivitetsniveau. Så på den ene side har vi set konkurser og problemer med betalinger hos en række virksomheder - samtidig med, at andre virksomheder har haft rygende travlt og præstere flotte resultater. Det har vi naturligvis forsøgt at indpasse vores aktiviteter efter.

- Hvilke forventninger har du til 2024?

Grøn omstilling, klimadata og krav til CO2-reduktion er allerede på agendaen mange steder, og digitalisering er løftestangen til en fælles grøn omstilling i branchen. Så det vil være parametre vi alle skal kunne levere på, ved mange af projekterne der starter i 2024. Vi forventer også fortsat vækst i 2024; både i markedet og som virksomhed. Måske mere moderat end i 2023, fordi effekten af de projekter, der i 2023 er blevet stoppet eller udskudt, reelt først viser sig i 2024 aktivitetsniveauet. Omvendt ser vi også tegn på, at et stigende antal projekter vil blive igangsat, og vi vurderer derfor samlet, at bygge- og anlægsmarkedet vil stige moderat.

GSV vil fortsætte med at bygge på de værdier og den service, som vi har leveret på gennem de seneste 10-15 år. Vi forsøger konstant at blive bedre og levere en høj service, der imødegår kundernes krav og ønsker. Vi tror som sagt, at digitalisering og den grønne omstilling kommer til at få en stadig større indflydelse på den danske bygge- og anlægssektor i 2024. Vi investerer derfor fortsat massivt på begge områder, og har i de forgangne år skabt både digitale og grønne løsninger sammen med vores kunder. Det skaber værdi i hele værdikæden og det fokus vil vi fortsætte med i 2024.