Lyt til artiklen:

Mor, Jeppe og Mikkel laver måtter og borde til kabinen

00:00
Hastighed: ???x
03:19

Abonnementsartikel

To brødre og deres mor har stor succes med at lave specialbyggede borde og gulvmåtter til entreprenør- og landbrugsmaskiner.

Symaskinen hos Karin Nielsen slår i taktfaste slag, mens de to sønner Jeppe Nielsen og Mikkel Nielsen ser til i det lille verdensfirma JKN Kabineudstyr.

Under nålen ligger seneste produkt fra Tjele-firmaet. En gulvmåtte til en rendegraver fra Hydrema.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en lidt svær en den her, da der skal en hel del syninger til, forklarer Karin Nielsen, der siden 2022 har arbejdet fuldtid i sønnernes firma.

Forud for det ligger 25 års erfaring indenfor møbelpolstrings-branchen.

rich-media-2
Mor har siden 2022 arbejdet fuldtid hos JKN Kabineudstyr. Foto: Jørgen Ahler.

- Det her var aldrig gået uden mor, hun er guld værd for det, vi laver, smiler de to brødre, Jeppe og Mikkel Nielsen.

De to unge ejere, der begge arbejder i landbrugsbranchen, startede JKN Kabineudstyr som et lille sideprojekt helt tilbage i 2011. Ideen kom oprindeligt fra deres fætter.

- Det var jo egentlig bare en sjov lille ide vores fætter og vi havde dengang. Vores far er jo vognmand, og i den branche har der altid været meget med læder i kabinen og sådan. Så tænkte vi, hvorfor ikke gøre det samme med traktorer, siger Jeppe Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Symaskinerne kører nærmest i døgndrift hos firmaet i Tjele. Foto: Jørgen Ahler.

Og det viste sig at være en rigtig god ide. Den lille hobby er blevet til et firma med over en million kroner i omsætning, hvor det især er i de seneste år, at tingene for alvor har taget fart for det lille familiefirma i Tjele.

- Vi vokser nok med omkring 200 borde om året, fortæller Mikkel Nielsen.

rich-media-5
Hvert bord er skræddersyet til den enkelte kunde. Foto: Jørgen Ahler.

Alene i indeværende regnskabsår er det blevet til godt 900 kabineborde til alverdens traktormærker.

- Nu er udlandet også begyndt at komme med. Blandt andet har vi solgt til England, Sverige og sågar Ukraine, siger Mikkel Nielsen.

rich-media-6
Der bliver kræset for detaljen hos JKN Kabineudstyr. Foto: Jørgen Ahler.

Og om det er gulvmåtter eller kabineborde, så slår de to brødre sig meget op på, at alt er 100 procent dansk-produceret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den kvalitet, som mor sørger for, gør, at vi nok er de lidt dyrere i den her branche. Men det vil vi hellere end, at vi ikke kan stå inde for det vi laver, siger Mikkel Nielsen.

Nu har brødrene investeret i en ældre sag af en CNC-fræser, som skal gøre arbejdet med at skære bordene til noget lettere.

- Vi skal lige have styr på, hvordan vi får sat strøm til den her kæmpe maskine uden, at vi slukker for alt lyset i Tjele, men så er vi ellers klar, griner Jeppe Nielsen.

rich-media-8
Nyeste indkøb er en CNC-fræser af lidt ældre dato. Foto: Jørgen Ahler.

Faktisk er JKN Kabineudstyr klar til mere end det. Lige nu ser ordrebogen nemlig sådan ud, at de to brødre overvejer at ansætte et par ekstra folk.

- Vi har jo også begge to fast arbejde ved siden af, som vi er rigtig glade for. Så skal vi have arbejdsliv og det her til at fungere, så er det nok det, vi kigger ind i, siger Mikkel Nielsen, der bliver suppleret af brormand:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Altså havde du spurgt os for nogle år siden, om det ville blive ved med at gå det her, så havde vi nok grint lidt. Men der er altså traktorer nok at tage af derude, og så længe vi kan leve op til vores høje krav om kvalitet, så fortsætter vi rejsen, slutter Jeppe Nielsen.

I videoen i toppen af artiklen kan du se og høre mere om JKN Kabineudstyr.

rich-media-10
Måske der snart kommer flere medarbejdere til hos JKN Kabineudstyr. Foto: Jørgen Ahler