Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Nyheder

Ikke så meget hokus pokus!

14. mar. 2023 | Indrykket af Aksel Benzin A/S

En tromlesorterer er ikke bare en tromlesorterer. Og slet ikke, når man hedder Gemidan og er en af landets mest innovative recycling-virksomheder.

Del artiklen:

Gemidan A/S har været pionerer på affaldsområdet siden 1988. En recycling-virksomhed, der brænder for bæredygtig og miljøvenlig håndtering af affald. Også når det handler om biomasse og kompost, som Gemidan sorterer enten onsite eller på sine egne pladser rundt i landet – blandt andet i Tulstrup i Nordsjælland.

Klik her og se, hvilke maskiner Aksel Benzin A/S har på lager

Fra affald til kompost og biobrændsel

På Nejedevej 20 i Tulstrup knokler Søren Nielsen og en 17 tons Komptech Nemus 620-tromlesorterer. Anlægget, som Gemidan købte af Aksel Benzin A/S i 2022, bliver blandt andet brugt til at lave kompost ud af have-/parkaffald.

"Først neddeler vi materialet på vores Komptech Crambo 6200, og så kører vi det igennem Nemus’en på et 30/40-sold for at få finstoffet ud. Vi bruger også anlægget til at tromle de store grene rene, så de kan sælges som biobrændsel", siger maskinfører Søren Nielsen.

"Når finstoffet har komposteret i et lille års tid, ryger det tilbage igennem Nemus’en på et finsold, og så sælger vi det som borgerkompost. Og en gang i mellem laver vi også muldjord på anlægget", fortsætter han.

Klik her og læs mere om Komptech Nemus 620

Giver aldrig op 

Kapacitet og driftssikkerhed. Det var vigtigt, da Gemidan var på udkig efter en ny tromlesorterer. Nemus 620 kan klare op til 170 m3 i timen og har selvjusterende fødebånd, som sørger for, at tromlen ikke overfyldes. Og så bliver båndet trukket – ikke skubbet – så det glider nemt, selvom materialerne er våde og tunge.

"Det er et pålideligt anlæg med den rigtige kapacitet og ikke så meget hokus pokus. Nemus’en starter op hver gang, og så kører den bare. Jeg har heller aldrig oplevet, at den er gået i stå", fortæller Søren Nielsen.

Få seneste nyt om mennesker og maskiner – følg Aksel Benzin A/S på Facebook

Skift sold på 10 minutter og spar penge

En del af forklaringen bag den høje driftssikkerhed ligger også i anlæggets udstyr og opbygning. En specialudviklet Cleanfix-blæser holder motorrummet rent, og sidevæggen på Nemus 620 kan sænkes hydraulisk – via et betjeningspanel og uden brug af værktøj – så det er let at komme til og ind bag tromlerøret.

"Det er tydeligt, at man virkelig har tænkt over tingene. Anlægget er meget simpelt bygget op, og det er nemt at åbne siden og vippe soldet ud, så man hurtigt kan rense, skifte det eller gøre rent bagved. Det er meget servicevenligt", siger driftsleder Jacob Grabau.

Der er også penge at spare, hvis man allerede har 620-tromlerør fra Doppstadt liggende. For de kan nemt bruges i Nemus 620, så man slipper for at købe nye.

"Vi skifter tit sold, så det er en fordel, at vi kan bruge vores Doppstadt-tromlerør, som vi havde en hulens masse af i forvejen", smiler Jacob Grabau.

Den danske Komptech-forhandler Aksel Benzin A/S har indenfor det sidste år solgt i alt syv Nemus 620 til miljøvirksomheder over hele landet.

Hold mig opdateret – få e-nyhedsbrev fra Aksel Benzin A/S hver måned
(Klik på fanen "Nyhedsbrev" og indtast mailadresse) 

FAKTA GEMIDAN A/S
• Etableret i 1988
• 32 medarbejdere
• Arbejder med ressourceudnyttelse, driftsoptimering og rådgivning på affaldsområdet
• Hovedkontor i Nørresundby
• Behandlingsanlæg i Frederikshavn, Holsted, Tulstrup, Ølstykke og i norske Larvik


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame