Lyt til artiklen:

Importør ser bredt potentiale i finsk maskine

00:00
Hastighed: ???x
02:47

Abonnementsartikel

Maskinhandleren fra Randers retter nu blikket på entreprenørbranchen.

Den sidste oprensning efter byggepladsen eller i forbindelse med ledningsarbejder.

Rytter Maskiners stensamlere fra finske Elho har vist sig egnede til andet end at rydde landmændenes marker for sten. Det vil maskinhandleren fra Randers nu handle på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi håber jo, at vi kan gøre markedet for stensamlerne lidt større ved at komme ind til entreprenørerne. Vi håber jo også, at entreprenørerne kan se en fordel i at bruge dem.

- For hvis de kan det, så er der jo salgspotentiale, siger indehaver Bjarne Rytter til Maskinteknik, som stiftede firmaet i 2006 og i dag driver det sammen med sønnerne Henrik og Mikael.

Kan køre nonstop

Der er to modeller af stensamleren fra Elho.

Den ene model er fuldelektronisk og kobles til computeren på en hvilken som helst traktor med ISOBUS LS. Dermed kan alt styres direkte fra kabinen. Det gælder også skift af soldet til mindre sten i bunden af maskinen.

Den anden model er 1,6 meter mindre i bredden og 100 procent hydraulisk, hvor det eneste elektriske er lyset. Derfor skal soldet til mindre sten også skiftes manuelt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Stensamlerne produceres af finske Elho. Foto: Tina Moesgaard.

Fælles for begge modeller er selve kassen, og at de kan bruges til stort set de samme opgaver.

- Vi har kunder, som har brugt dem til sidste oprensning inden aflevering. Så får man alt det, der måtte være i overfladen med - det kunne være langs motorvejen, hen over et kabel, der er gravet ned på tværs af en mark eller rundt om nybyggede rækkehuse, hvor der skal sås græs. Så laver den al oprydning og retter pænt af, fortæller Henrik Rytter Jensen.

- Det banebrydende ved dem her er, at man kan køre nonstop, uden at der er nogen sliddele, der skal skiftes i løbet af dagen, siger han.

Maskiner til flere brancher

Firmaet importerede og solgte den første stensamler for cirka fem-seks år siden. Salget af dem tog for alvor fart forrige og sidste år, og i dag er der solgt omkring 64 styk.

rich-media-4
Stensamlerne har flere anvendelser. Foto: Tina Moesgaard.

Foruden stensamleren fra Elho importerer Rytter Maskiner også et bredt udvalg af sliddele og andre maskiner. Maskinporteføljen består blandt andet af en række italienske fræsere og finske kantklippere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Størstedelen af deres kunder har afsæt i landbruget, men flere af deres maskiner har et bredere potentiale, mener de. Derfor retter importøren nu blikket på entreprenørbranchen.

- Vi vil gerne nå ud til entreprenører og den grønne sektor. Men vi skal ikke vælte verdenen. Vi tager det stille og roligt. Det har vi altid gjort, siger Bjarne Rytter.