Abonnementsartikel

Den nye G-serie indeholder syv modeller fra 12,2-30 tons.

Case Construction har præsenteret sin nye serie af læssemaskiner. Den kompakte F-serie fra 2014 er nu blevet suppleret af G-serien, som indeholder syv modeller. Hvor F-seriens største maskine er den godt seks tons tunge 321F, er den mindste model i den nye serie 521G på 12,2 tons og med en 2,1 kubikmeter skovl. I den anden ende af programmet finder man 1121G på 30 tons, der kan håndtere en fem kubikmeter skovl.

Målt i muskler spænder G-serien fra 142 hk i 521G og op til 347 hk i 1121G.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Producenten fremhæver selv den øgede komfort som en af de største forbedringer i den nye serie, men der er også fremskridt i forhold til brændstofforbruget.

Det største fremskridt

Alle syv nye læssemaskiner tilbyder, hvad Case selv betegner som klasses bedste udsyn i form af en større frontrude. Derudover får man sædemonteret konsol, ny joystickstyring, trykkabine med HEPA filtre samt password-login ved start-up.

- CASE Construction Equipment har udviklet den mest støjsvage og mest komfortable kabine til en læssemaskine, og den er tilgængelig på alle syv nye modeller i G-serien. Serien sikrer det højest mulige udsynsniveau, hvilket giver operatørerne det perfekte arbejdsmiljø for at maksimere produktiviteten, skriver Case Construction i en pressemeddelelse.

- Næste år markerer 60 års jubilæet for Case Constructions hjullæssere. Gennem årene har hver generation introduceret nye udviklinger og egenskaber, men G-serien udgør det største fremskridt, udtalte Alain de Nanteuil, produktmanager hos Case Construction.

Serien inkluderer, hvad Case beskriver som "full width panoramic windscreen". Det er en videreudvikling fra kabinen på F-serien, og det betyder en buet rude i ét stykke med godt udsyn fremad hjulpet på vej af en smal motorhjelm. En opvarmet bagrude og adskillige bagudvendte spejle giver samlet set - ifølge Case - et udsyn "never been seen before".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Støjniveauet er også sænket over hele linjen. To dB er skåret væk inde i førerhuset. De fire modeller fra 521G op til 821G topper ved 68 dB i kabinen, mens værdien for 921G op til 1121G lyder på 69 dB. Det er det laveste støjniveau, der nogensinde er målt inde i en Case læssemaskine, understreger Case Construction.

G-seriens maskiner har alle en EU Stage IV/Tier 4 Final diesel motor uden hverken diesel partikelfilter (DPF) eller recirkulation af udstødningsgasserne (EGR).

Den danske importør - S.D. Kjærsgaard A/S - venter de første maskiner i G-serien til Danmark i dette forår.