Abonnementsartikel

Den nye Hydraload er unik I JCB's sortiment. Det gjorde de bestemt også meget for at fortælle torsdag eftermiddag.

ROCESTER: JCB har ikke tidligere været på markedet for rotationsteleskoplæssere.

Men det er de nu. Det bekræfter den engelske maskingigant på et pressemøde på deres engelske hovedkontor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen får navnet Hydraload 555-210R og har en løftekapacitet på 5,5 tons og en maksimal arbejdshøjde på 20,5 meter.

Ikke mange vidste noget om den nye maskine, der blev præsenteret første gang torsdag med lys- og lydshow i bedste stil. Firmaet selv havde præsenteret flere nyheder på pressemødet, men rotationsteleskoplæsseren fik lov at lukke seancen og blev samtidig kaldt for "La grande finale".

Den bliver hovedsageligt udbudt til det europæiske marked og kommer i production I 2020.

- Den er interessant for os, fordi vi ikke tidligere har haft en rotationsmaskine i vores sortiment. Vores almindelige teleskoplæssere har en løftehøjde på alt fra fire til 20 meter, så på begge måder er den ret spændende, siger Dennis Faurby, der er markedschef for JCB's danske forhandler Nicolaisen & Larsen.

Flere funktioner

Ved offentliggørelsen af maskinen kommer JCB til at give muligheden for at få flere forskellige typer af tilbehør med til maskinen. For eksempel kommer der til at være mulighed for at tilkøbe en krog, der kan løfte 5,5 ton og som derfor også kan benyttes som en alternativ kran.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når først maskinen bliver sat op, kan den krane som en mobil kran og på den måde løfte noget op på toppen af et hus, siger Dennis Faurby der samtidig fortæller, at der har været efterspørgsel på den type maskine.

Hydraload er også bygget op omkring RFID-teknologi, ligesom flere andre af JCB's maskiner er. Det gør, ifølge JCB, at der er flere stykker tilbehør, som af den grund kan godkendes af maskinen.

Safety first

Rigtig mange af de nye maskiner fra JCB har sikkerheden som et overordnet fokus. Det betyder blandt andet, at udsynet fra maskinerne er blevet bedre, og på Hydraload-maskinen er der en lavere bom, som gør, at maskinføreren kan se mere. Derudover har maskinen også arbejdslys og diverse kameraer, heriblandt en på selve bomhovedet.

Maskinen har JCB's velkendte Ecomax-motor, der sidder i et lavere chassis, der skal gøre det nemmere at reparere eller vedligeholde motoren.

JCB mener, at den nye rotationsteleskoplæsser er beregnet til udlejningsfirmaer og entreprenører.