Abonnementsartikel

Den unge entreprenørmaskinmekaniker Kevin Vinther Rasmussen har modtaget Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat.

Dansk Maskinhandlerforening var forleden på besøg hos Maskiner A/S i Horsens for at overrække et jubilæumslegat til 23-årige Kevin Vinther Rasmussen.

Han modtager legatet, fordi han gennem sin uddannelse har udvist stort flid og engagement. Han sluttede af med et 12-tal i sin svendeprøve og har gennem sin uddannelse været på talentspor, hvilket betyder, at han har haft flere fag på et højere niveau end normalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eventyret trak

Han er nu ansat hos Munck Civil Engineering til at reparere maskiner i forbindelse med byggeriet af en ny lufthavn i Ilulissat i Vestgrønland.

- Da jeg var færdiguddannet, blev jeg her hos Maskiner A/S et halvt år, og var rigtig glad for det. Men så var der en, der tilfældigt sendte et opslag til mig om arbejde på Grønland, og jeg tænkte, hvorfor ikke prøve at søge det. Efter få dage havde jeg fået jobbet, fortæller Kevin Vinther Rasmussen.

Han bor i en camp ved lufthavnen og er typisk afsted i otte uger ad gangen.

- Det spændende er, at det er nogle helt andre maskiner, end dem vi ser i Danmark. Man kan ikke bare grave, da det er fjeld, som skal sprænges væk, for at man kan bygge lufthavnen, fortæller Kevin Vinther Rasmussen.

Han servicerer blandt andet nogle borerigge, som kan bore 27 meter ned i jorden, og der er en masse teknik i dem, som han ikke har arbejdet med før, forklarer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da jeg kom derop, var vi kun to mekanikere. Det var et virkelig stort ansvar, jeg fik fra starten, hvilket jeg har lært meget af. Der kommer jo ikke bare lige en anden mekaniker, hvis der er noget, man ikke kan finde ud af. Du kan selvfølgelig ringe og spørge nogle dygtige mekanikere hos de mærker, maskinerne kommer fra, men man er selv nødt til at løse det, fortæller entreprenørmaskinmekanikeren.

Han var på et 14-dages kursus i Sverige inden afrejse.

Ved ikke hvad fremtiden bringer

Kevin Vinther Rasmussen har kontrakt hos Munch Civil Engineering til slutningen af 2023, men han ved ikke, om han vender tilbage til Danmark derefter.

- Jeg kunne måske godt tænke mig at prøve at arbejde i et andet land også - måske Canada, men nu må vi se, hvad der sker, siger den unge entreprenørmaskinmekaniker.

Der skal imidlertid ikke herske tvivl om, at man hos Dansk Maskinhandlerforening håber, at Kevin Vinther Rasmussen en dag vender tilbage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Du er meget samarbejdsvillig både i forhold til kunder og kollegaer, og så udstråler du stor energi og optimisme omkring dit arbejde. Derfor håber vi jo også, at du, når du er færdig med at opleve verden, vender tilbage til Danmark og arbejder videre i dit fag her, sagde formand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen i sin tale til den unge mand.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år tre legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 10.000 kroner.