Lyt til artiklen:

Udlejer forventer yderligere maskinpark-opkøb

00:00
Hastighed: ???x
02:54

Abonnementsartikel

GSVs køb af Wicotec Kirkebjergs maskinpark var blot premieren på en ny "Buy and rent back"-model. Der vil komme flere cases, for det giver mening for begge parter, siger GSV-direktøren.

Det skabte en vis opmærksomhed, da den Aarsleff-ejede teknikentreprenør Wikotec Kirkebjerg i begyndelsen af marts meldte ud, at virksomheden har afhændet det meste af sin maskinpark til GSV, som man fremover vil indleje maskiner igennem. Og står det til GSV, så vil der komme mere af den slags i den kommende tid.

Der er rigtig mange fordele ved løsningen. Både for entreprenøren, for os og for klimaet ...

CEO Dan O. Vorsholt, GSV Materieludlejning

- Casen med Wicotec Kirkebjerg er den første, men vi har arbejdet med konceptet gennem et par år, fortæller CEO Dan O. Vorsholt, GSV Materieludlejning, til Maskinteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fordel for begge parter

Udlejeren drøfter i øjeblikket lignende løsninger med et par andre entreprenørvirksomheder, og desuden har flere henvendt sig efter offentliggørelsen af Wicotec-handlen.

- Når Wicotec Kirkebjerg lejer materiel frem for at eje, slipper de blandt andet for udgifter til vedligehold og reparationer. De styrker fremover den grønne bundlinje ved at vælge batterimaskiner og el-materiel til mange af deres opgaver. Derudover vil de med vores digitale værktøjer få direkte indsigt i det reelle CO2-forbrug og vil kunne arbejde målrettet med at reducere aftrykket, siger GSV-direktøren.

rich-media-3
Ifølge udlejeren selv er GSV bedre til at udnytte materiellet, og desuden er der fokus løbende på udskiftning til grønnere materiel. Pressefoto.

Han tilføjer, at udlejeren tilbyder at lave en businesscase baseret de interesserede entreprenørvirksomheders egne data, så fordelene bliver tydeliggjort.

- Det er vigtigt for mig at pointere, at vi laver aftaler med fuld transparens og tillid, for det skal være en win/win for begge parter. Der er rigtig mange fordele ved løsningen. Både for entreprenøren, for os og for klimaet på grund af at udnyttelsesgraden forbedres og nedetid minimeres, fastslår Dan O. Vorsholt.

Gamechanger

Den helt store gamechanger i denne sammenhæng er forøget fokus på CO2-udledningen, hvor det med GSVs digitaliseringsværktøjer er muligt for kunderne at monitorere og dokumentere miljøpåvirkningerne - for den enkelte maskine og for hele maskinparken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dokumentation og digitalisering får stadig større betydning. Både i forhold til at byde på udbud og til fremtidige krav om grønne regnskaber. Med GSVs løsning kan vores kunder tage et stort digitalt skridt i den rigtige retning, siger direktøren.

Økonomisk gulerod

Buy and rent back er et nyt forretningsområde for GSV, som Dan O. Vorsholt forventer en del af.

- Vi gør det naturligvis for at forbedre vores egen forretning, det siger sig selv. Men vi gør det med en model, der også er en økonomisk gulerod for den anden part. For os er der samtidig en sidegevinst ved, at vi har fået mulighed for at overtage nogle dygtige mekanikere og servicefolk fra Wicotec, der ellers er mangel på i det nuværende marked, siger han.

Ofte vil en løsning af denne kaliber ikke indebærer hele entreprenørens maskinpark, for der kan være specialmaskiner, hvor det ikke giver mening for GSV at overtage.