Lyt til artiklen:

Bornholm Lufthavn køber to Weidemann

00:00
Hastighed: ???x
02:22

Abonnementsartikel

Helt ens maskiner - men dog i forskellige farver.

Lufthavnen uden for Rønne har fået to Weidemann 3080.

- De to læssemaskiner har afløst noget andet maskineri, der lignede "engang". Vi prøvede også maskiner af et andet mærke, men Weidemann viste sig utroligt lette bare at sætte sig i og bruge. Vi har omkring 20 medarbejdere, der nemt skal kunne hoppe i en maskine og rydde sne. Vores nye Weidemann er enkle maskiner. Når man kender den ene, kender man også den anden, forklarer Martin Rotvit, som er den ene af Bornholms Lufthavns fire driftsledere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange redskaber

De to Weidemann blev valgt i samråd med salgskonsulent Jens Andersen fra den danske Weidemann-importør, Stemas A/S. Da Martin Rotvit havde skitseret lufthavnens behov, faldt valget på den godt og vel fem tons tunge model 3080.

- Vi har ganske mange redskaber, som maskinerne skal kunne bruge. Sneplov, kost, tre forskellige græsklippere og pallegafler, som skal kunne skiftes så simpelt og hurtigt som muligt. Stemas' servicepartner på Bornholm, Flemming Kofod hos Munkedal Service, fik alle redskaberne med sig hjem, og så sørgede han for at tilpasse hydraulik og hurtigskift. Det fungerer upåklageligt, fortæller Martin Rotvit.

- Det er ganske simpelt og tager ingen tid at skifte mellem kost og sneplov. Heller ikke for de medarbejdere, der ikke kører ret meget i læssemaskinerne. Samtidig er der et rigtig godt overblik, når vi kører med redskaberne, og maskinernes knækstyring gør dem nemme at manøvrere. Blandt også når der skal fejes på en godt fyldt parkeringsplads, siger driftslederen.

Ens og forskellige

Selv om de to Weidemann 3080'ere er ens og dermed nemme at skifte imellem for alle lufthavnens medarbejdere, så er de forskellige på et afgørende punkt: Den ene er Weidemann-rød i den tyske producents originale farve. Den anden er gul.

- Vi købte først en, og da den viste sig helt at leve op til forventningerne, købte vi en mere. Men på grund af strammere regler om gul farve på køretøjer, der kører tæt på landingsbane og forplads, fik vi den anden Weidemann til at blive gul. Så nu har vi to nøjagtig ens maskiner, bortset fra at den ene er rød og den anden gul, siger driftsleder Martin Rotvit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Weidemann 3080 er udstyret med 75 hk-dieselmotorer fra Deutz.