Lyt til artiklen:

NCC skaber en sikker arbejdsplads med intenst fokus på orden

00:00
Hastighed: ???x
03:46

Abonnementsartikel

Når mange håndværkergrupper som murere, VVS'ere og nedrivere skal arbejde side om side på et projekt, er det altafgørende at have styr på sine materialer, sit affald og koordinering.

Derhjemme er det er lettere at opretholde orden, hvis der er lagt en plan, handlet ind og tingene befinder sig på deres plads i skabe og skuffer. Præcist sådan fungerer det også på større renoveringsprojekter, oplever man hos NCC.

På byggepladsen ved Rymarksvænget i Hellerup er der udviklet en sund ordenskultur. Josephine Jannerup er entrepriseleder hos NCC og samtidig NCC's arbejdsmiljøansvarlige på Rymarksvænget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder, at hun både har ansvar for alle de praktiske forhold på byggepladsen, byggepladskoordinering og for fagentrepriserne såsom murere, nedrivere og malere. Hun roser over den struktur og orden, Øens VVS holder som fagentreprenør.

- Jeg er imponeret over den ordentlighed både med hensyn til materialer herude og den struktur, de opretholder i containerne, siger hun.

rich-media-2
Præcis sortering har stort fokus.

Ordenskultur

Det betyder meget, at der er styr på tingene, planlægning og generel oprydning. Det skaber overblik og effektivitet - og vigtigst af alt, skaber det en mere sikker arbejdsplads for alle involverede.

NCC prioriterer sikkerheden på arbejdspladsen meget højt. Virksomheden har for nyligt fejret 500 dage uden arbejdsulykker med fravær til følge - et imponerende tal, som alle entreprenører tilknyttet sagen kan være stolte af.

rich-media-3
De ansatte holder sirlig orden i værktøjscontaineren. Foto: NCC.

For projektleder Tonny Westergaard fra Øens VVS Entreprise er ordentlige byggepladsforhold også lig med en mere sikker arbejdsplads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved at have organiseret byggeplads og materialeforholdene som på Rymarksvænget reducerer vi risikoen for ulykker betydeligt, forklarer han og fortsætter:

- Når sikkerhed og logistik er i top på byggeprojektet, har det også stor betydning for den enkelte medarbejder, der kan vende sikkert hjem til sin familie efter en arbejdsdag uden uheld.

Udfordringer fra start

Det er ikke altid nemt at komme godt fra start på en byggeplads, og på Rymarksvænget var der behov for hurtig og effektiv handling for at skabe gode arbejdsbetingelser for projektet.

- Det var en udfordrende opstart herude, da vi skulle hurtigt i gang med lejlighederne. Vi havde begrænset tid til mobilisering og opbygning af byggepladsen, fortæller hun.

Samtidig er pladsen begrænset på Rymarksvænget. Derfor er det ekstra vigtigt med affaldssortering, systemer og koordinering mellem de forskellige faggrupper, forklarer entrepriselederen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig bidrager denne tilgang til at opretholde en effektiv logistik på byggepladsen.

- På denne måde kan indkøbsflowet for projektet altid tilpasses dets behov. Det resulterer også i færre fejlbestillinger af materialer, hvilket igen reducerer omkostningerne forbundet med håndtering og returvarer, siger Tonny Westergaard.

En sund kultur smitter

Nu - halvandet år inde i projektet - oplever Josephine Jannerup, at alle grupper bidrager til orden og oprydning på pladsen.

- Som byggepladsansvarlig foretager jeg daglige inspektioner på pladsen for at sikre, at alt er i orden. Jeg sørger for, at håndværkerne følger reglerne, og det ser jeg, de gør. Alle herude er klar over, at orden er afgørende, siger hun.

Den gode kultur for orden spreder sig gennem hele pladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det smitter af. Ingen efterlader en støvsuger fremme eller lader en affaldssæk stå i hjørnet. Det er ikke acceptabelt, understreger hun.