Lyt til artiklen:

Colas pynter p-plads til julehandlen

00:00
Hastighed: ???x
02:20

Abonnementsartikel

Colas Danmark har fræset og udskiftet asfalten på City2's store parkeringspladser i Høje-Taastrup vest for København.

På bare tre dage, har Colas fræset cirka 15.000 kvadratmeter asfalt ved indkøbscenteret City2.

-Asfalten var meget slidt, og vi affræsede 900 tons asfalt, fortæller produktionsleder Karsten Frimann, fra Colas' fræseafdeling på Sjælland i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fræseafdelingen havde sat tre fræsehold på opgaven. Og der blev arbejdet dag og aften for at nå at gøre hele arealet klar til Colas' asfalthold.

rich-media-2
Colas' fræseafdeling har affræset 900 tons asfalt, som kan genbruges i ny asfalt. Pressefoto

Genbruger affræset asfalt

Der affræses hvert år mange tons asfalt i Danmark, men Colas har i flere år genbrugt den affræsede asfalt i ny asfalt. Kvaliteten er lige så høj som traditionel asfalt uden genbrug, men ved at vælge asfalt med genbrug er man med til at reducere både CO2 og forbruget af jomfruelige råvarer.

- Derfor er det også vigtigt, at vi fortæller vores kunder, hvordan de gennem deres køb af asfaltbelægninger kan være med til at støtte den cirkulære økonomi. Det har City2 gjort. I City2's nye asfalt er der nemlig også genbrug, fortæller projektleder Allan Tim Petersen, Colas Danmark A/S.

Thomas Lüscher, centermanager City2, tilføjer:

- Colas har udført et flot arbejde og har været gode til at tage hensyn til vores kunder ved at arbejde udenfor centerets åbningstid. At Colas genbruger asfalt, harmonerer desuden rigtig fint med vores ESG-strategi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
I indkøbscenteret er man glade for resultatet. Pressefoto.

Parkeringsplads klar til julehandlen

Asfaltudlægningen har været udfordret af vejrliget, men hele p-anlægget med p7, p8, p9 og rampe til vareindlevering er færdiggjort i uge 43, fortæller Allan Tim Petersen.

Begge projektledere fra henholdsvis Colas fræseafdeling og asfaltentrepriseafdeling er enige om, at det har været en fornøjelse at samarbejde med bygherre, City2, som blandt andet har været gode til at spærre arbejdsområdet af.

- Det har givet fine arbejdsforhold for vores fræse- og asfalthold. Det er en stor fordel, også af hensyn til sikkerheden, tilføjer Karsten Frimann.