Lyt til artiklen:

Nordic Waste er varslet om påbud - staten afsætter 205 millioner i garanti

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Abonnementsartikel

Miljøstyrelsen har netop varslet virksomheden Nordic Waste A/S om to påbud. Desuden har Folketinget afsat 205 millioner som garanti, hvis selskabet ikke selv betaler.

Nordic Waste A/S er varslet om, at virksomheden skal efterkomme påbuddets krav om forebyggende foranstaltninger og fremlægge dokumentation for økonomisk sikkerhedsstillelse.

Samtidig er det kommet frem, at Folketingets Finansudvalg har stemt igennem, at Folketinget afsætter 205 millioner kroner som sikkerhed, hvis virksomheden ikke selv kan betale for oprydningen. Det skriver dr.dk

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil fortsat gøre alt, hvad der er juridisk muligt, for at det er skadevolder, der betaler for bekæmpelsen af forureningen, siger Magnus Heunicke til DR.

- Miljøstyrelsen har afgivet en bindende udtalelse om, at der er tale om en overhængende fare for en miljøskade, og Randers Kommune har truffet afgørelse herom, hvorfor reglerne i miljøskadeloven skal tages i brug. Heraf følger, at der skal udstedes påbud. Derfor har Nordic Waste A/S nu modtaget to påbud. Det ene pålægger virksomheden at lave afværgeforanstaltninger og sikre miljøet. Det andet pålægger virksomheden med kort frist at stille en sikkerhed for, at den kan betale for oprydningsarbejdet, siger miljøminister Magnus Heunicke.

Virksomheden er varslet med en kort høringsfrist, der udløber onsdag. Herefter kan Miljøstyrelsen træffe afgørelse om at udstede de to påbud.