Abonnementsartikel

DKTV har på det seneste oplevet en massiv fremgang i antallet af medlemmer.

Inden for de sidste to år er medlemstilgangen hos Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning steget med knap 30 procent, så der i dag er 40 specialiserede medlemmer indenfor TV-inspektion, skriver de i en pressemeddelelse.

- I mange år fremover står de kommunale forsyningsselskaber foran en række udfordringer i forhold til store nedbørsmængder - især der, hvor ledningsnettet ikke er registreret eller skal seperatkloakeres, siger formand for DTVK Bo Laden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I takt med at kloakkerne falder sammen, og rotteproblemerne begynder at melde sig, kommer der flere opgaver indenfor TV-inspektioner ved kommunale ejendomme og boligselskaber. Derfor forventer DTVK at stigningen fortsætter.

Virksomheder opgraderer

Digitalisering, klimaforandringer og stigende fokus på kvalitet gør, at DTVK forventer en yderligere stigning af medlemmer på omkring 15-20 procent i de kommende år.

- Regnvandshåndtering af de stigende mængde vand er en udfordring i hele Europa. Det kræver præcis kortlægning af spildevandsledningerne, så derfor ser vi en fremtid, der byder på mere digitalisering, siger Claus Vangsager, der er formand for TV-inspektionsgruppen under DTVK, der også håber, at forsikringsselskaberne kommer til at betyde mere arbejde til TV-inspektørerne.

- Det er ingen hemmelighed, at vi meget gerne ser forsikringselskaberne komme mere på banen. Jo længere tid en kloak er utæt, jo større bliver skaderne og derved de summer, forsikringsselskaberne skal udbetale. Derfor er det afgørende, at forsikringsselskaberne benytter sig af TV-inspektionsfirmaer med høje standarder, siger Claus Vangsager.