Abonnementsartikel

Der måtte kampvalg til på en ekstraordinær generalforsamling, før brancheforeningen kunne sætte navn på sin nye formand.

Formanden for brancheforening Danske Kloakmestre hedder nu officielt Tom Lisberg Ewers. Det står klart efter foreningens netop afholdte ekstraordinære generalforsamling på Hotel Faaborg Fjord. I praksis har den nyvalgte formand beklædt stillingen siden 9. marts, da den siddende formand Henning Lübcke trak sig efter et mistillidsvotum fra den øvrige bestyrelse.

Derfor var der indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, som dog også afslørede, at Henning Lübcke fortsat har mange støtter i foreningen. Han havde valgt at stille op som modkandidat til Tom Lisberg Ewers, og det blev en tæt afgørelse med stemmerne 42-36 i Tom Lisberg Ewers favør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed er han officielt valgt som formand for Danske Kloakmestres 455 medlemmer.

Den nye brancheforeningsformand er 55 år og driver virksomheden Sydkystens Brolægning & Kloak i Taastrup. Han har været medlem af bestyrelsen for Danske Kloakmestre i to år. Henning Lübcke nåede at være i bestyrelsen i otte år, og heraf de sidste fire år som formand.

Kursen er udstukket

Forud for formandsopgøret havde Tom Ewers som næstformand aflagt bestyrelsens beretning. Her blev det understreget, at bestyrelsen i dag er enig om, hvilken retning Danske Kloakmestre skal bevæge sig i. Han gjorde det samtidig klart, at den nuværende bestyrelse ikke ønskede at fortsætte, hvis det blev til valg af Henning Lübcke til formandsposten.

Han rundede beretningen af med en tak til den øvrige bestyrelse for samarbejdet. Og med en tak til Henning Lübcke for den indsats, han har ydet for Danske Kloakmestre.

- Desværre var du og bestyrelsen ikke enige om fremgangsmåden, sagde Tom Ewers.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bestyrelsen består nu af formand Tom Lisberg Ewers (Sydkystens Brolægning & Kloak), Margrethe Stenger (Stenger ApS), Flemming Greipel (Brdr. Christensen A/S), Thomas Rasmussen (Ronæs Entreprenør & Anlægsgartner ApS), Benjamin Blichert Christensen (BCC Anlæg), Mikael Skov (Aut. Kloakmester Mikael Skov) og Henning Westphal (Petri & Haugsted A/S).