sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Hvis du står i den situation hvor du skal leje en bil til din næste ferie, er det vigtigt du finder noget som passer. Det giver sig selv, at du får en meget forskellig køreoplevelse alt efter, hvilken bil du lejer. Her kan du læse om Volkswagen Amarok V6, som kan være et forslag til din lejebil på Kreta.

Lej en bil på ferien på Kreta - en god en af slagsen

Skal du på ferie til Kreta, er det en god idé at finde en billig biludlejning, hvor du kan leje en god bil. Når du skal leje en bil på ferien fra en billig biludlejning, er det vigtigt, at du finder en bil, som opfylder dine behov. Hvis du skal have plads til børn, bagage og lidt offroad-kørsel kan Volkswagen Amarok V6 være noget for dig.

Før i tiden kunne man kun få Volkswagens pickup med en firecylindret motor. Nu er bilen endelig kommet med en sekscylinderet motor, og dette kan godt være en spændende bil at få fingrene i, når du besøger en biludlejning.

Masser af plads til bagage

Volkswagen Amarok er en ganske fornuftig pickup, hvor der både er plads til off-road, familiekørsel og havearbejdet - plus det løse. Med et lad med følgende dimensioner: 1,55 meter i længden, 1,62 meter i bredden og 1,22 meter mellem hjulkasserne.

Det vil sige, at der på ladet er god plads til kufferterne, hvilket er en kæmpe fordel, når det nu er en lejebil på en ferie, som er formålet.

Amarok er komfortabelt affjedret, og har en nyttelast på 775 kg. Desuden kan den trække en anhænger på 3,5 tons. Selv hvis du kører med et læs på en stor del af nyttelasten, er det svært at mærke læsset på kørsel på en almindelig vej, hvilket er rimelig imponerende.

Børn på bagsædet

Find en billig billeje i Kreta, og lej en Volkswagen Amarok, og oplev Kreta på en helt anderledes måde med off-road kørsel og fart over feltet. Ikke nok med at der er god plads til kufferterne og overskud til off-road kørsel, er der også plads til børnene. Amarok er nemlig en pickup med bagsæder.

På disse bagsæder sidder man lidt mere ret op end på bagsæderne på en almindelig personbil, som i mange tilfælde gør den yderst komfortabel for de fleste individer.

Benpladsen på bagsædet er heller ikke formidabel. Til gengæld er der god plads i bredden. Dette betyder, at man sagtens kan have plads til at have tre børn siddende på bagsædet uden, at de skal sidde på skødet af hinanden. Så er man tre mand på bagi vil det nok føles lidt klemt.

På vejen og offroad

Amarok kører smukt på landeveje, da bilens tyngdepunkt er lavere end på mange andre pickup'er. Dog mangler bilen noget af det sikkerhedsudstyr, som andre konkurrenter har. Dette gælder blandt andet vognbaneassistent og automatisk nødbremse, som ellers tilkøbes som ekstraudstyr på fx. Volkswagen Passat.

Amarok klarer sig ligeledes udmærket offroad. I 4MOTION udgaven har man permanent firehjulstræk, og det gælder desuden, at der er otte-trins DSG automatgearkasse. Dette er nok til at få bilen frem i det meste terræn.

Dog kan frihøjden nogle steder være problematisk. Automatgearet er et af tyskernes stærkeste på markedet, som er kendt for at kunne holde til at komme frem fra krydset og blive brugt til at kravle op ad bjergene og komme ud af snedriverne.

Frihøjden i Amarok er 19,2 cm, hvilket ikke er meget mere, end man oplever hos en stor SUV. Dog bliver frihøjden kun målt i ét punkt, og det kan tyde på, at dette punkt ligger under differentialerne. Derfor kan man komme over de større forhindringer, hvis man undgår dette punkt.