Abonnementsartikel

Tre måneder med opgravning af Herning Torv når sin ende fredag

For snart tre måneder siden påbegyndte man opgravning af Herning Torv med henblik på semiseparering af kloakkerne. På fredag er arbejdet færdigt, og belægningen genetableret.

Arbejdet udføres for Herning Vand A/S, der har planlagt at separere den offentlige fælleskloak i alle kloakoplande i kommunen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke uden udfordringer

I begyndelsen var entreprenør Anton Christensen ApS udfordret af frost i belægningen. Det førte til løbende udskydelse, da arbejdet først kunne igangsættes, da den frosne jord og belægning var optøet tilstrækkeligt.

Det var svært at tidsestimere projektet, da der i jorden befinder sig mange ledninger, som nænsomt skulle graves fri, inden man kunne nå den nødvendige dybde på fire meter.

Projektet bød på yderligere en overraskelse, da man stødte på et 5,5 meter langt, armeret betonelement i jorden. Man ved ikke, hvad betonelementets funktion har været, men antager, at det kan have været fundamentet for torvets gamle juletræsfod. Betonelementet havde nemlig et indstøbt opføringsrør.

rich-media-2
Den 29. maj skal der køres cykelløb på torvet. Pressefoto.

Et større puslespil med reetablering af omkring 650 kvadratmeter belægning er iværksat, og der arbejdes på højtryk, så Torvepladsen kan stå klar fredag, hvor den overlades til Herning Cykle Klub, der den 29. maj afholder Grand Prix Herning.