Sjørring Maskinfabrik har fået et strakspåbud efter den arbejdsulykke, som onsdag i sidste uge kostede en 59-årig mand livet.

En 59-årig mand mistede onsdag i sidste uge livet i en arbejdsulykke på Sjørring Maskinfabrik. Ulykken skete grundet manglende sikring af en flere hundrede kilo tung adapter, der bruges i forbindelse med fiksturer, som Sjørring Maskinfabrik bruger under fremstilling af skovle til entreprenørmaskiner.

Nu har den nordvestjyske maskinfabrik modtaget et strakspåbud fra Arbejdstilsynet. Det fremgår af en besøgsrapport.

Ifølge rapporten skete skiftet af adapteren ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt, fordi den ikke var sikret med travers-kran.

Adapteren sad dermed udelukkende fastgjort med to styrepaler og kunne derfor falde ned over den 59-årige, der kom i klemme mellem adapter og skovlfikstur.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Efter strakspåbuddet skal Sjørring Maskinfabrik sikre at skiftet af adapteren sker helt forsvarligt, og maskinfabrikken har fået frist til på fredag til at informere Arbejdstilsynet om, hvordan man fremover vil sikre proceduren omkring adapteren.

CEO ved Sjørring Maskinfabrik Klaus Kalstrup siger om hændelsen:

- Jeg tror ikke, der er nogen virksomheder, der ønsker, at den slags sker for deres medarbejdere, og vi er naturligvis meget kede af situationen - ikke mindst på familiens vegne.

Han fortæller, at fabrikken arbejder på en teknologisk løsning, som man regner med at være klar til at præsentere for Arbejdstilsynet på fredag.