Lyt til artiklen:

Aarsleff overtager norsk banespecialist

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Abonnementsartikel

Per Aarsleff Holding A/S køber norske Trym Anlegg for et trecifret millionbeløb.

Per Aarsleff Holding A/S har indgået aftale om at overtage 66,6 % af aktierne i norske Trym Anlegg AS. Samtidig er det aftalt, at Aarsleff køber de resterende aktier til indre værdi senest i 2027. Den samlede pris for 100 procent af selskabet er fastsat til 240 millioner norske kroner.

Det skriver Per Aarsleff Holding A/S i en pressemeddelelse.

Trym Anlegg er en projektbaseret virksomhed inden for bane- og anlægssegmentet med en dygtig ledelse og 90 engagerede medarbejdere, skriver Per Aarsleff Holding. Selskabet, som har hovedkontor i Trondheim i det centrale Norge, omsætter årligt for 425 millioner norske kroner og havde i 2021 et driftsresultat, EBIT, på cirka 30 millioner norske kroner.

Trym Anlegg har en stærk position i det norske marked inden for især jernbaneinfrastruktur, samt en strategisk vigtig placering i forhold til Aarsleff Rail-gruppens øvrige baneaktiviteter i Norge, som er forankret i Banedrift AS hjemmehørende i Fredrikstad syd for Oslo.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Norge er et spændende og attraktivt marked med et højt aktivitets- og vækstniveau inden for jernbaneinvesteringer. Geografien, terrænet og klimaet betyder, at vi som baneentreprenør skal operere ud fra flere lokationer, for at vi kan udvikle vores forretning. Med købet af Trym Anlegg tilfører vi yderligere styrke til Aarsleff Rail-gruppen og skaber et godt fundament for målet om en betydende fremtidig position i Norge, fortæller Jesper Kristian Jacobsen, administrerende direktør i Aarsleff-koncernen.

Overtagelsen forudsætter de norske konkurrencemyndigheders godkendelse og forventes ikke at ændre Aarsleffs forventninger til resultatet for regnskabsåret 2021/22.