Lyt til artiklen:

Renoverprisen: Her er årets fem nominerede projekter

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Abonnementsartikel

Vinderen af dette års Renoverprisen er blandt en håndfuld renoveringsprojekter fra hele landet.

Feltet er nu blevet snævret ind til i alt fem renoveringsprojekter, som er i spil til at blive vinder af Renoverprisen 2023.

De nominerede projekter inkluderer et bofællesskab til seniorer, et indkøbscenter, en renoveret 60'er-villa, en historisk bygning til erhvervslejemål og et museum. Det skriver Renoverprisen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har fundet et spændende felt af projekter, der på hver sin måde udmærker sig inden for renoveringsdisciplinen, siger Karen Mosbech, der er formand for Renoverprisens nomineringsudvalg, som har nomineret de fem projekter, i pressemeddelelsen.

- Men vi ser også et gennemgående træk blandt de nominerede, og det er projekternes evne til at give nyt liv. Det er selvfølgelig nyt liv til selve bygningen, men også til dens omgivelser og brugere, siger formanden.

Kåring til efteråret

Hvert år siden 2013 er Renoverprisen blevet uddelt for at hylde Danmarks bedste renoveringsprojekter. Prisen bliver uddelt af Realdania og Grundejernes Investeringsfond.

Danmarks bedste renoveringer hædret i jubilæumsår

Se også:

Danmarks bedste renoveringer hædret i jubilæumsår

I år går prisen til et vellykket og gennemarbejdet renoveringsprojekt, hvor bæredygtighed, samarbejde og håndværksmæssig kvalitet formår at skabe værdi for brugerne og omgivelserne.

Der er sammenlagt blevet indstillet 182 renoveringsprojekter til prisen. Årets vinder af Renoverprisen bliver kåret til en prisfest til september, som foruden titlen også vinder en check på 100.000 kroner.

De nominerede projekter til Renoverprisen 2023 er:

  • Rudkøbing Gamle Skole, Rudkøbing
  • A.C. Bangs Hus, København
  • FLUGT - Refugee Museum of Denmark, Oksbøl
  • 60'er-villa til børnefamilie, Aarhus
  • Amager Centret København