Lyt til artiklen:

Aarsleff vinder stor fjernvarmeopgave

00:00
Hastighed: ???x
02:11

Abonnementsartikel

Aarsleff skal både projektere og udføre knap 75 kilometer hoved- og distributionsledninger i Furesø, Egedal og Frederikssund.

I/S Vestforbrænding har tildelt Per Aarsleff A/S kontrakt på udbygning af fjernvarmenettet i kommunerne Furesø, Egedal og Frederikssund. Kontrakten er en del af etape 1 i Varmeplan 2030 og giver boligejere mulighed for at udfase og erstatte deres olie- og gasfyr med mere bæredygtig fjernvarme.

Det er en totalentreprisekontrakt, og Aarsleff skal således både projektere og udføre de knap 75 kilometer hoved- og distributionsledninger, som dels skal graves ned i industrikvarteret i Frederikssund Kommune, men ellers primært på villavejene i Furesø og Frederikssund, hvor knap 3.400 boligejere snart kan konvertere til fjernvarme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover skal entreprenøren etablere nye hovedledninger mellem Måløv og Stenløse samt mellem Ølstykke og Frederikssund.

- Vi er glade for, at Aarsleff-koncernen kan bidrage til, at stadig flere får mulighed for at skifte til en mere bæredygtig energikilde. Udførelse af fjernvarmeledninger hører til en af vores absolutte kernekompetencer, og vi vil gøre vores til, at de mange kunder får en god oplevelse undervejs i den vigtige og nødvendige grønne omstilling, siger Aarsleffs CEO Jesper Kristian Jacobsen, i en pressemeddelelse.

Projekteringsarbejderne begynder i oktober, og til april næste år begynder udførelsen, som vil løbe frem til december 2028. Foruden Per Aarsleff A/S er også koncernens teknikentreprenør Wicotec Kirkebjerg A/S involveret i kontrakten, eftersom de skal udføre smedearbejdet og alle kundeinstallationerne. Derudover deltager COWI A/S som rådgiver.

Den samlede kontraktsum er på 2 milliarder kroner. Tildeling af kontrakten forudsætter godkendelse fra bestyrelsen i I/S Vestforbrænding samt en sædvanlig standstill-periode på 10 dage.

Kontrakten ændrer ikke Aarsleffs forventninger til resultatet for regnskabsåret 2022/23.