Lyt til artiklen:

Caterpillar slog rekord på omsætningen i 2023

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Verdens største producent af entreprenørmaskiner Caterpillar har netop præsenteret sit regnskab for fjerde kvartal og dermed også for hele 2023, der blev et forrygende år - især målt på omsætningen.

Den samlede omsætning for 2023 er nemlig opgjort til 67,1 milliarder dollars, hvilket svarer til cirka 466 milliarder kroner. Det er en stigning på 13 procent sammenlignet med 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Caterpillar forklarer den markante stigning med favorable prisrealiseringer og højere salgsvolumen drevet af øget salg af maskiner, delvist opvejet af virkningerne fra ændringer i forhandlerlagerbeholdninger.

Sofus fik ny traktor, så han kunne hjælpe til i familievirksomheden

Se også:

Sofus fik ny traktor, så han kunne hjælpe til i familievirksomheden

- Jeg er meget stolt af vores globale teams stærke præstation, da de opnåede det bedste år i vores 98-årige historie, herunder rekordhøje salg og omsætning for hele året, rekordjusteret profit per aktie og rekordfri cashflow til M&E&T, siger Caterpillars bestyrelsesformand og administrerende direktør Jim Umpleby.

- Vi forbliver dedikeret til at betjene vores kunder, udføre vores strategi og investere til langsigtet profitabel vækst.

I regnskabet kan man læse, at Caterpillar havde en driftsresultatmargin i 2023 på 19,3 procent, hvilket vil sige, at driftsresultatet kan beregnes til cirka 13 milliarder dollars svarende til omtrent 90 milliarder kroner. I 2022 lå driftsresultatet på omtrent 55 milliarder kroner, og dermed har man altså opnået en stigning på cirka 63,5 procent.

I løbet af året tilbagekøbte Caterpillar aktier for næsten 35 milliarder kroner og udbetalte udbytter på cirka 18 milliarder kroner.