Lyt til artiklen:

Arkil A/S øger indtjeningen

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Abonnementsartikel

Koncernens danske afdeling tredoblede bundlinjen i forhold til 2022.

Arkil A/S kom gennem regnskabsåret 2023 med en toplinje nogenlunde som året før, nemlig med en nettoomsætning på godt 2,36 milliarder kroner.

Til gengæld lykkedes det at løfte indtjeningen markant, idet resultatet før skat steg fra 30,3 millioner kroner i 2022 til 97,5 millioner sidste år. Selskabet har i stor grad udført infrastrukturopgaver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Året har været præget af stor investeringslyst fra forsyningsselskaberne, og vi har udført mange opgaver for fjernvarmeselskaber, vandværker og energiselskaber", lyder det i årsrapporten.

Arkil A/S er det største datterselskab i Arkil-koncernen og omfatter hovedsageligt koncernens danske aktiviteter. Godt 1.200 af koncernens omkring 2.000 medarbejdere er ansat i Arkil A/S.

Fremtiden tegner også solid.

"Ved indgangen til 2024 er der udsigt til et travlt anlægsmarked, hvor særligt energikonverteringer fortsat vil præge aktiviteten. Markedet for byggeri forventes at være vigende.
Virksomheden har et stærkt økonomisk beredskab og ordrebeholdningen er robust, således forventningerne til aktivitetsniveauet for 2024 alt andet lige kan indfries.
For 2024 forventes en let stigende aktivitet og en overskudsgrad af primær drift på mellem 3 og 5 procent", lyder det videre fra ledelsen.