Abonnementsartikel

Johnny Stenberg savner ikke at have sit eget anlægsfirma.

Slagelse Anlægsfirma ApS er den klassiske udgave af et anlægsfirma. Kategorien dækker over mange fagområder, og firmaet dækker stort set dem alle. De udfører blandt andet kloak-, beton- og belægningsarbejde, og til mængden af opgaver har de 20 medarbejdere, hvoraf de 16 er fastansatte.

Halvdelen af dem er dog udlejet til Aarsleff og M.J. Eriksson. Resten er under ledelse af daglig leder Johnny Stenberg. Han har været med, siden firmaet blev dannet i 2011. Forinden havde han været selvstændig i 11 år. Han beskæftigede 10 mand med den samme type opgaver, som Slagelse Anlægsfirma nu tager sig af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De arbejder rundt på hele Sjælland, og det faglige niveau skal være på plads.

- I dag kræver det folk med uddannelser. Det bliver der set grundigt på. Det er et spørgsmål om kvaliteten af det arbejde, du udfører, konstaterer han.

Gode tider

Firmaer, der udfører kloakarbejde, skal have en autoriseret mester på opgaven, og arbejder man med belægninger, skal der ligeledes være papir på evnerne.

- Mange kommuner kræver et svendebrev. Engang var folk ligeglade, men der er kommet meget mere fokus på det, mener Johnny Stenberg.

Det er ikke mange huller i firmaets kalender. Der skal bladres en del gange, før man finder en ledig plads til flere opgaver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har mere end rigeligt at lave for tiden. Det er rigtigt gode tider for os, og generelt er branchen begyndt at tjene penge igen. Der er blevet skåret nogle af de firmaer fra, som ikke kunne holde til krisen, og som pressede priserne ned, siger Johnny Stenberg, som også mener at der er kommet mere sund fornuft blandt branchens aktører:

- Folk er blevet klogere. Tidligere skulle alle være selvstændige. Jeg har selv haft mit eget firma, men i dag er jeg fastansat og sikret løn, pension og feriepenge. Jeg går ikke med nogle tanker om at være selvstændig igen. Det hænger selvfølgelig sammen med den situation, jeg havnede i, hvor jeg kom i problemer, da andre ikke kunne betale mig for udførte opgaver, og jeg derfor endte med en konkurs. Nu er jeg heldigvis kommet igennem situationen, og trygheden er det vigtigste for mig.

Holde overblikket

Som daglig leder er det blandt andet hans ansvar at stå for alle virksomhedens maskiner og redskaber. Alle serviceaftaler, vedligeholdelse og nye indkøb ender i hans hænder.

- Desuden står jeg for de pt. fem pladser, hvor vi er i gang. Vi har heldigvis nogle dygtige og fornuftige folk, som kan tænke og udføre selv, men jeg skal fortsat have overblikket, og det er mig, som klarer byggemøderne, siger Johnny Stenberg.

Når vintersæsonen indledes, er Slagelse Anlægsfirma desuden involveret i vintertjeneste for virksomheder i flere sjællandske kommuner.