Abonnementsartikel

Pon Equipment har stor succes med at konfigurere minegraver med udskydelig arm, der giver omkring 75 cm ekstra gravedybde.

Ofte kan maskinføreren have brug for lidt længere rækkevidde, end maskinen tillader som standard, og det er en af grundene til, at Pon har haft stor succes med afsætningen af den populære Cat minigraver 301.7D, som Pon kan konfigurere med en udskydelig arm.

- Det giver omkring 75 cm ekstra rækkevidde og gravedybde. Det kan have stor og næsten afgørende betydning, hvis man arbejder steder med snævre pladsforhold - for eksempel inde i bygninger, fortæller produktspecialist Poul Erik Mortensen, Pon Equipment.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at maskinen er populær i blandt andet kloakbranchen, og derfor har han valgt at tage netop den model med på Pon's stand på Kloakmessen 2018.

Transportvenlig

Minigraveren har en kompakt størrelse og en vægt på under 2.000 kg.

- Det betyder, at den nemt kan transporteres med en almindelig trailer, og det er også en af årsagerne til maskinens popularitet. Det betyder meget for en mindre virksomhed, at deres grej let og hurtigt kan flyttes mellem forskellige pladser, siger Poul Erik Mortensen.

Robuste løfteøjer på førerhusets tag betyder samtidig, at maskinen nemt kan overflyttes mellem forskellige arbejdssteder.

Stort udstyrsprogram

En lang række værktøjer og udstyr er mulige at bruge med maskinen - herunder skovle, hammer og snegl, der udnytter maskinens alsidighed. Ifølge Pon er udstyret tilpasset maskinen, så det optimerer ydeevnen og giver god produktivitet og lang levetid. Vælger man tiltfæste, giver det smart og lynhurtig skift af redskaber. Det hele foregår uden på- og afmontering af slanger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen giver også føreren en stor og komfortabel arbejdsplads, hvor den ergonomiske udformning af betjeningsenhederne er konstrueret til at minimere førerens udmattelse.