Lyt til artiklen:

Opgraderede mini-Develoner kører i stilling på Have & Landskab

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Abonnementsartikel

Jamas har længe været stærke på de store gravemaskiner. Nu skruer virksomheden op for satsningen på det lille segment.

Kalundborgvirksomheden Jamas er ved at varme op til messen Have & Landskab, hvor de viser seks bud på minigravere og tilbehør.

- De er udstyret med forskellige skovle og tiltrotatore. Vi har både JST, Engcon og Tiltman, siger Anders Andersen, som er service- og eftermarkedschef til Maskinteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To af maskinerne, nemlig DX63-7 og DX55R-7 er helt nye modeller. Her har førerhusene har fået en opgradering, og displayet er nyt med touchskærm.

rich-media-2
DX55R-7 er en af dem, der blandt andet fået ny motor, så den lever op til de nyeste euronormer om udledning i stage 5. Pressefoto.

Efter Doosan er blevet til Develon har de små maskiner nu også fået mærkets egne motorer.

- Det har meget at sige på servicesiden, så alt testværktøj og den slags kan gå igen, fortæller Anders Andersen.

- Vi har i mange år holdt os til de store gravemaskiner, men vi er blevet stærkere til de små. Og messen her er rettet mod de professionelle, hvor Roskilde Dyreskue som mere er til familiesegmentet. Derfor giver det god mening for os at tage med igen i år, siger han.

rich-media-3
DX27Z-7 er også en relativt ny model, den har under et år på bagen. Pressefoto.

Det er tredje gang, at Jamas har stand på Have & Landskabsmessen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi synes, det er en god messe, og jeg håber, at det kan åbne døre for os til blandt andet anlægsgartnerne. Jeg forventer da, at vi kommer hjem med nogle nye kontakter til kunder. Det hjælper også folk med at huske os, når de skal have noget nyt. Man skal jo vise sig frem, så folk ved, vi er der også indenfor minigravere, siger han.

rich-media-5
Develon DX19 er en letvægter på knapt to tons. Pressefoto.

Erfaringen fra tidligere års Have & Landskab er også, at messen er en god kombination af faglige snakke og hyggelig stemning.

- Vi får også nogle gode snakke med andre forhandlere, og det er selvfølgelig også spændende at se, hvad de har med, siger han.

rich-media-6
Develon DX10Z er både lidt af et multitool og den mindste minigraver, som kommer med på messen med en kampvægt på godt et ton. Pressefoto.