Lyt til artiklen:

Fire dømt for indbrud i håndværkerbiler

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Abonnementsartikel

De litauiske mænd er idømt fængselsstraffe og udvisning for tyveri af værktøj til en værdi af 700.000 kroner.

Onsdag blev fire litauiske mænd blev ved byretten i Holstebro idømt fængsel og udvisning af landet for mere end 20 tyverier af værktøj fra varebiler samt flere indbrud. Det skriver Midt- og Vestjyllands politi

Tre af de tiltalte - som alle er i 40'erne - fik 1 år og 9 måneders ubetinget fængsel samt udvisning af landet for bestandig, mens en 36-årig blev idømt 1 år og 6 måneders ubetinget fængsel og udvisning af landet med indrejseforbud i 12 år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De var tiltalt for 23 forhold om tyveri af særligt grov beskaffenhed i Thisted, Morsø, Lemvig og Skive Kommuner til en værdi af cirka 700.000 kroner. Fra midt i januar og en måned frem har de fire mænd i fællesskab begået indbrud i varebiler, garager, staldbygninger og en materielcontainer på en byggeplads.

- Jeg er tilfreds med dommen. Når der er tale om organiseret berigelseskriminalitet, så skal det også straffes hårdt, siger anklager Christian Skov Poulsen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Efterforskerne tog afsæt i et tip fra en borger, der havde undret sig over mistænkeligt udseende, udenlandsk indregistrerede biler ved et sommerhus.