Lyt til artiklen:

Maskinstationer har glæde af erfa-klubber

00:00
Hastighed: ???x
02:47

Abonnementsartikel

Kolleger på maskinstationer sparer om ideer og forretningsudvikling.

Udveksling og deling af erfaringer og viden er en vigtig del i brancheorganisationen DM&E, og her spiller erfa-klubberne en afgørende rolle.

Når medlemsvirksomhederne deltager i de faglige netværk, bliver de udfordret og får inspiration til virksomhedens udvikling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Emnerne på erfa-møderne spænder lige fra ledelse og økonomi til konkrete faglige spørgsmål. Derudover mødes klubberne til et årligt regnskabsmøde, hvor de analyserer på det forgangne år.

- Med vores erfaring har vi en ret god fornemmelse for, hvordan grupperne får succes. Derfor matches de efter en række kriterier. Vi kigger af hensyn til den indbyrdes konkurrencesituation blandt andet på en god geografisk spredning, der samtidig giver mulighed for at få erfaringer fra et lokalmiljø, man ikke kender så godt, forklarer DM&E's branchedirektør Bent Juul Jørgensen i en pressemeddelelse.

Netværk er afgørende

Andre forhold og kriterier brancheforeningen kigger på, når de sammensætter grupperne, er 'kemi' mellem deltagerne, alder samt virksomhedernes struktur og størrelse.

I DM&E's medlemskreds er der i dag cirka 100 fordelt over 20 aktive klubber, der mødes regelmæssigt.

Som virksomhedsejer er et godt netværk en vigtig forudsætning for forretningsmæssig succes, og her er erfa-klubberne én af flere måder, hvorpå man kan udbygge sit professionelle netværk. Ifølge brancheorganisationen bruger deltagerne ofte hinandens netværk til løsning af konkrete opgaver, eller hvis der opstår problemstillinger, hvor de kan hjælpe hinanden. Samtidig nyder deltagere godt af at lytte til nye vinkler på emner, som betyder de kan finde nye muligheder - eller blot bekræfte, at de er på rette spor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Venskaber og talnørder

Henrik Nielsen, der er indehaver af Allestrup Maskinstation, er medlem af to erfa-klubber. Grupperne er forskellige, men giver værdi på hver deres måde, fortæller han.

- Den første har givet mig nogle gode venskaber, mens den anden er meget talnørderi. Begge giver nogle rigtig gode netværk, siger han og forklarer, at det uden tvivl gavner forretningens bundlinje.

- Det er en effekt, som du ikke lige kan sætte tal på, men bare det, at du har nogen, hvor du kan snakke frit ud af posen og få noget sparring, når du har en idé om en ændring på maskinstationen, betyder noget, siger han.

Skal han pege på helt konkrete investeringer, som har sin rod fra erfa-klubberne, er det for eksempel inspiration fra kolleger i erfa-klubberne, som førte til indkøb af selvkørende gyllenedfældere og udstyr til crimpning af korn.