Lyt til artiklen:

Entreprenør vil ikke undvære Rototilt

00:00
Hastighed: ???x
04:02

Abonnementsartikel

Henning Have A/S har Rototilt R2 på 12 mindre gravemaskiner, og det betyder bedre udnyttelse af maskinerne.

- Vi er måske lidt gammeldags, for vi ejer selv alt vores grej. Vi har en mening om, hvordan vores grej skal være. Når vi køber en ny maskine, så er der visse ting, vi vil have på og en af dem er Rototilt.

Sådan lyder det fra Henning Have, direktør i entreprenørvirksomheden Henning Have A/S i Vejen, i en pressemeddelelse. Her er 160 ansatte til 29 store gravemaskiner og 36 små.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så vi har meget grej, og det er udstyret med forskelligt ekstraudstyr. Når vi selv ejer, kan vi få sammensat de produkter, vi vil, og få opbygninger, som vi vil have dem, siger han.

Et af de produkter, som Henning Have gennem årene har investeret i er rototilt:

- For eksempel har vi købt 12 af den model, der hedder R2, som er til mindre gravemaskiner. Specielt 6 tons gravemaskiner passer den rigtig godt til.

Smart til små maskiner

R2 virker og gør det, man forventer, så man kan arbejde mere effektivt med skovlen i alle retninger, mener han.

- Det bliver Rototilt R2 vel at mærke ved med at gøre i mange, mange arbejdstimer, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henning Have fremhæver også, at det er nemt at få reservedele til Rototilt:

- Det er ingen problem overhovedet, og vi renoverer selv på vores eget værksted. Det er så fantastisk, at de kan renoveres, når man har kørt med dem længe, siger han.

Størrelsen på Rototilt R2 er også et stort plus i Henning Haves bog:

- Specielt på de små gravemaskiner er det rigtig smart, at R2 ikke fylder så meget, for eftersom den sidder mellem armen og skovlen, må den ikke være større end skovlen. Den må heller ikke være for høj, for så bliver den for tung at have siddende på armen. Når man for eksempel graver sokkelrender, så passer den fint også til smalle render.

Gør maskinen mere anvendelig

Henning Have siger, at hans folk gerne vil have Rototilt på maskinerne:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det betyder, at en mand i en maskine kan lave mere end før og bedre kan gøre tingene færdige uden at have en håndmand til at gå bagefter. Rototilt gør gravemaskinen mere anvendelig, mener han.

Ud over R2 til de mindre gravemaskiner, har Henning Have også andre typer Rototilt på sine andre maskiner.

- Det har jeg af samme grund, som vi vælger R2; de gør det, de skal, de bliver ved med at være gode længe, og jeg kan reparere dem, fastslår han.

Samarbejde og vidensdeling

Henning Have siger, at han har god kontakt til Skovteknik, der er importør af Rototilt i Danmark.

- Vi har meget kontakt med dem omkring produkter. Jeg oplever en gensidig feedback, hvor vi får at vide, når de har noget nyt, og vi fortæller dem, hvis noget kunne udvikles. Det er et samarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De er gode til produkterne og til at levere service og reservedele. Men jeg må også sige, at det ikke er mere, end jeg forventer.

- Til gengæld har de også en udpræget forståelse for, hvad det er, vi står med til daglig. Og de er ikke bange for at bruge erfaringer på tværs af deres kunder. For eksempel kan de ringe, hvis de står med en anden kunde, der har et problem med et produkt, vi bruger - så spørger de os, om vi har oplevet det, og hvordan vi har håndteret det. De er meget løsningsorienterede, og de er ikke for stolte til at række ud og spørge. Det er jeg meget tilfreds med, siger han.

Henning Have har været i branchen mange år og siger, at princippet i en gravemaskine i dag er det samme, som det altid har været:

- Det er ekstraudstyret, der er eksploderet både med hensyn til, hvad det kan, og i forhold til gravemaskinens pris. Ekstraudstyret betyder, at vi kan udnytte maskinen bedre, fordi den bliver mere fleksibel.