Lyt til artiklen:

Rototilt: Ny serie med yderligere optimering

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Abonnementsartikel

Tests indikerer store energibesparelser i den nyeste tiltrotatorserie fra Rototilt, lyder det fra producenten.

Med en tiltrotator bliver det mere smidigt at arbejde med en gravemaskine takket være den øgede fleksibilitet i redskabets bevægelser. Muligheden for at justere redskabets vinkel og rotation medfører, at det bliver lettere at udføre opgaver og med færre maskinflytninger. Det sparer brændstof, men i det lange løb har det endnu flere fordele.

- Vi kalder det tiltrotatoreffekten. Vi har altid vidst, at der er stor forskel på at arbejde uden og med en tiltrotator. Ikke alene skal der bruges færre maskiner, men du kan også udføre jobbet med færre flytninger og positionsændringer. Det sparer både brændstof og tid og reducerer påvirkningen af jorden, hvor du arbejder. Der er derfor flere positive miljømæssige virkninger, siger produktchef Sven-Roger Ekström.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tiltrotatoren giver således flere fordele for produktivitet og miljø. Ifølge Ekström kan tiltrotatorerne i deres nye serie RC Tiltrotators yderligere øge den positive effekt takket være forbedret energieffektivitet med Rototilts egenudviklede trykkompenserede hydraulik.

- Vi har foretaget målinger, der sammenligner vores tidligere serier med den nye trykkompenserede hydraulik i RC4-RC9. Resultatet er mildest talt imponerende, idet vi har formået at effektivisere vores produkt, så det er muligt at udføre den samme opgave med reduceret energiforbrug, siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge Rototilt kan det, de kalder "tiltrotatoreffekten", kombineret med energiforbedringer i RC Tiltrotators gøre en stor forskel for et projekts effektivitet og energiforbrug. Men hvor stor kan brændstofbesparelsen egentlig blive?

- Ifølge vores laboratorietests er der indikation for et reduceret brændstofforbrug på mellem 1-2 liter i timen på en 20 tons maskine sammenlignet med vores tidligere tiltrotatorserie. I marken påvirkes besparelserne af en række faktorer såsom maskintype og job. Omregnet til diesel om året kan det betyde besparelser på titusindvis af kroner, siger han videre.