Abonnementsartikel

Vejdirektoratet har netop gjort status over vinteren 2015/16.

Vinteren 2015/16 blev noget mere mild end normalt. Saltsprederne og sneplovene var i vinteren 2015/16 noget mindre ude på statsvejene end normalt. Det viser Vejdirektoratets tal for vinterens forbrug.

I gennemsnit 81 dage i løbet af vinteren var Vejdirektoratets entreprenører ude at salte. Det er 25 procent under en gennemsnitsvinter. Desuden blev der i denne vinter brugt 96 timer til snerydning pr. 100 km spor. Det er godt det halve af en gennemsnitsvinter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men især i januar var der godt tre uger, der har været udfordrende for vores vintertjeneste. Det meste af sæsonens sne faldt i denne periode, og cirka halvdelen af sæsonens salt blev brugt i denne periode, fortæller områdechef i Vejdirektoratet, Charlotte Vithen.

Aktion i april

Tallene dækker over, at der er områder i landet, der næsten ikke har fået sne, mens andre har fået usædvanligt meget tidligt på sæsonen.

- Normalt er det Nordjylland og Lolland-Falster, der får mest sne. Men i dele af Hovedstadsområdet kom der op mod 60 cm sne henover en weekend sidst i november. Det har gjort området til den del af landet, hvor sneplovene har arbejdet mest i år, siger Charlotte Vithen.

Usædvanligt ved denne vinter er også, at saltsprederne var ude i næsten en hel uge i slutningen af april. Her blev der brugt godt 500 ton salt.

- Denne vinter har markeret sig ved en speciel afslutning. Det er sjældent, at vi har behov for saltning af større områder så sent. I år er den sidste større saltning kommet en måned senere end sidste år. Det normale i sidste halvdel af april er, at det blot er broer og andre udsatte strækninger, som skal pletsattes, siger Charlotte Vithen.