Abonnementsartikel

Den nye Phoenix saltspreder fra Bucher kan udstyres med et gelænder langs toppen.

Sikkerhed er som bekendt en prioritet i mange brancher og med god grund. Nu har tyske Gmeiner GMBH, der udvikler og bygger vintermateriel, sendt en ny Bucher saltspreder på markedet, hvor netop sikkerheden for både chaufføren og andre, som har brug for at kravle op på saltsprederen, er blevet forbedret.

Helt konkret er det modellen Phoenix, der kan tilvælges med et opskydeligt sikkerhedsgelænder langs toppen af saltkassen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en helt ny model, som kan rumme syv kubikmeter og 3200 liter væske. Gelænderet er en option, som også kan eftermonteres, siger Bruno Pallesen, sælger ved Stiholt Hydraulic, som forhandler Bucher i Danmark.

Gelænderet skal ses som et supplement til det sikkerhedsnet med 8 x 8 centimeter masker, der er standard på saltsprederes kasse.

- Jeg har ikke nogle konkrete tal for, hvor mange der kommer til skade ved at bevæge sig rundt på en saltspreder. Men hvis man kigger på transporter af foderstoffer eller olie, er der eksempelvis allerede i Frankrig indført et krav om gelændere. I Danmark plejer vi at læne os meget op ad, hvad der sker i udlandet, så jeg mener, at det kun er et spørgsmål om kort tid, før der kommer et forbud mod at kravle rundt på saltspredere, hvis der ikke er et gelænder monteret, lyder det fra Bruno Pallesen.

Det er især i situationer, hvor saltet skal jævnes ud i kassen, eller kassen skal rengøres, det er nødvendigt at klatre op på saltsprederen.

Fokus på næste sæson

På saltsprederen er der allerede monteret den obligatoriske stige, og når aktiveres, skubbes gelænderet automatisk op samtidig. Det hele sker mekanisk, og når man pakker stigen sammen igen efter brug, klapper gelenderet ligeledes ned i samme bevægelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I denne uge er det første eksemplar på dansk grund netop blevet afleveret til Vesthimmerlands Kommune. De har valgt at få gelænderet monteret fra fabrikken, hvilket er billigere end at få det eftermonteret.

- I øjeblikket er der seks ugers leveringstid på saltsprederen, men den har først næste sæson som fokus. Vi er i gang med forarbejdet til næste sæson, og vi er nu klar til fremvisninger og demonstrationer af maskinen, siger Bruno Pallesen.